Gevoelige nederlaag voor Elim bij The Knickerbockers

Mike Doldersum in aanvallende actie tegen de Knickerbockers.

Met een bus vol supporters, de eerste selectie en vol goede moed vertrok Elim op tijd richting Groningerstad voor de wedsrijd tegen The Knickerbockers. De verwachting was dat er vandaag toch minimaal een puntje behaald zou worden om zo aansluiting te houden bij de grote middenmoot.

Onder prima voorjaarsomstandigheden met een fris oostenwindje in de lengterichting van het veld werd de aftrap genomen. In de beginfase waren het The Knickerbockers die het initiatief namen en een aantal keren gevaarlijk dichtbij een score kwamen. Elim kon soms met moeite onder de druk uit voetballen en wist in deze helft weinig te creëren. De geblesseerde van Amerongen moest voor de rust nog worden gewisseld voor Scheppink. Wist Boonstra alleen voor de keeper te missen en mocht Elim tot de rust van geluk spreken dat het al niet eerder op een achterstand stond. The Knickerbockers waren niet effectief in het afmaken van de vele kansen.

Elim opent score

Na de rust kwam Elim gemotiveerder uit de kleedkamer en kreeg het al snel twee corners te nemen. De kopbal van Prij werd helaas over de achterlijn gewerkt. Na een kleine vijf minuten spelen was het dezelfde Prij, die met een verre bal vanuit de achterhoede J. Benjamins wist te bereiken. Na zijn soloactie vond hij M. Doldersum in het zestien meter gebied en met een bal uit de draai wist deze Klein Koerkamp te verschalken (0-1). Na een schermutseling op het middenveld moest Y. Benjamins deze middag de eerste gele kaart in ontvangst nemen van de goed leidende scheidsrecht Souhuwat. Een handsbal van van Zwam werd goed waargenomen door de scheidsrechter en hiermee kreeg Elim na de rust de zoveelste vrije trap te nemen.

Gastheren net slimmer en feller

Een inschattingsfout van Prij zorgde ervoor dat Schepping in balbezit kwam en zijn schot kon door Prij net ternauwernood van de doellijn worden gehaald. Na de wissel van B. Koops voor Klomp veranderde het centrale verdedigingsduo en was het van der Hoef, die er als een mes door de boter heen sneed. Hij wist vrij eenvoudig van dichtbij de gelijkmaker te scoren (1-1). Er volgende nog meerdere wissels aan beide zijden. Een kopbal van Prij werd nogmaals met een katachtige beweging van Klein Koerkamp eruit gehouden. Het leek op een gelijkspel af te stevenen maar in het eindspel waren The Knickerbockers net even slimmer en feller op de bal. De ingevallen van der Made wist Scheppink te bereiken en deze maakte met een fraaie boogbal de winnende goal en moest Elim zonder punten de thuisreis aanvaarden nadat na afloop nog de nodige versnaperingen waren genuttigd. Aanstaande dinsdagavond speelt Elim een inhaalwedstrijd thuis tegen Gorecht.

Nieuws

menu