Gemakkelijke overwinning voor HHV

HHV overtuigend in de aanval tegen SIOS. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

HHV moest dit weekend aantreden tegen SIOS 1 uit Wolvega. Op dat moment stond HHV op de tweede plaats en SIOS op de laatste plaats. HHV zette de toon en stond ruim voor bij rust. Die voorsprong werd niet meer opgegeven en met een eindstand van 21-9 konden de spelers meer dan tevreden zijn.

In de aanval startten: Jarno Hein, Sem Dekker, Rolanda Smit & Mandy Schuring. In de verdediging startten: Ruben Biemolt, Corneel Kikkert, Sanne de Haas & Janique Zomer. HHV begon goed aan de wedstrijd en Jarno Hein wist tweemaal de korf te vinden, 2-0. Vervolgens wist Ruben Biemolt de stand uit te breiden naar 3-0 met een mooi afstandsschot. Hierna waren het beide ploegen die steeds na elkaar tot scoren kwamen. Na een stand van 7-3 in het voordeel van HHV nam SIOS een time-out. SIOS wist na deze time-out middels een strafworp de stand wat dichter bij elkaar te brengen, 7-4. Hierna bleef het weer een wisselwerking tussen doelpunten van beide clubs. Uiteindelijk werd er gerust met een stand van 13-6 in het voordeel van HHV.

Ook tweede helft domineert HHV

Na de rust kwam HHV goed uit de kleedkamer. Toch wist SIOS door middel van een afstandsschot de korf weer te vinden, 13-7. Mandy Schuring vergrootte de stand weer door een mooi afstandsschot, 14-7. In de tweede helft wist SIOS de korf maar 3 keer te vinden. HHV heeft uitstekend verdedigend werk laten zien. Er waren in de tweede helft onder meer doelpunten van Ruben Biemolt, Sanne de Haas, Sem Dekker, Mandy Schuring & Danae Kuiper. Uiteindelijk werden alle dames van HHV gewisseld voor Rianne Bijl, Isan Strijker, Danae Kuiper & Lisanne Hummel. Ook ons grote talent Jarno Hein werd nog gewisseld voor Menno Koetsier. De wedstrijd werd afgefloten met een ruime stand van 21-9 in het voordeel van HHV. Volgende week speelt HHV de return tegen De Flamingo’s 1 in Buitenpost (Fr). De Flamingo’s staat op dit moment ruim aan kop in de poule. We zijn erg benieuwd wie trainer Rick Duinkerken nu mee gaat nemen als vervanging voor Laura Doldersum, Birgit Strijker & Estelle Boes.

Nieuws

menu