Gelijkspel HHV na matige wedstrijd

HHV en ROG spelen een spannende partij die gelijk eindigt.

HHV en ROG spelen een spannende partij die gelijk eindigt.

HHV speelde dit weekend een thuiswedstrijd tegen ROG uit Groningen. na een gelijk opgaande spannende strijd kon geen van beide partijen het winnende punt maken en eindigde het met een 15-15 gelijkspel en werden de punten verdeeld.

Om 18.30 floot scheidsrechter J. Laarhuis de wedstrijd in. Uiteraard was Rick Duinkerken aanwezig als coach. Al vrij snel kwam HHV op een 1-0 voorsprong door een mooi afstandsschot van Laura Doldersum. Hier wist ROG ook weer op te antwoorden met een strafworp (1-1). Het was niet HHV dat het voortouw nam, maar ROG wist maar liefst nóg drie keer de korf te vinden (1-4). Hierna gingen de doelpunten gelijk op en wisten beide ploegen te scoren. HHV was vastbesloten om die achterstand in te halen. Na een aantal mooie doelpunten van Estelle Boes, Jarno Hein en Birgit Strijker was het Corneel Kikkert die met een strafworp de wedstrijd weer helemaal opengooide (6-6). Toch wist ROG hier weer tweemaal op te antwoorden met afstandsschoten. Hierop nam Rick Duinkerken een time-out. Na deze time-out zorgde Corneel Kikkert weer voor een strafworp in het voordeel van HHV, die hij rustig en kalm scoorde (7-8). Met deze stand floot de scheidsrechter de rust in.

Juiste kansen en juiste mensen

In de rust vertelde Rick Duinkerken dat we op zoek moesten gaan naar de juiste kansen en daarbij de juiste mensen moesten uitspelen. Er waren nog veel rommelige aanvallen met slechte passes. Dit moest echt beter in de tweede helft. Gelijk aan het begin van de tweede helft kwam Janique Zomer in het veld voor Estelle Boes. Na de rust kwam HHV strijdlustig uit de kleedkamer. Het was Birgit Strijker die met een mooi afstandsschot opnieuw voor een gelijkspel zorgde (8-8). Eigenlijk de hele periode daarna was opgaande reeks van doelpunten waarbij het verschil niet groter dan één doelpunt werd. De ene keer in het voordeel van HHV en de andere keer in het voordeel van ROG. Opnieuw werd er door Rick Duinkerken een time-out aangevraagd. Op dat moment stond het gelijk en HHV moest nu echt doorpakken en laten zien dat zij de betere ploeg waren. Gelukkig wist Ruben hierna ook vrij snel de korf te vinden, 14-13. Aan zijn ontlading was te zien dat er voor HHV veel op het spel stond. Het publiek ging achter HHV staan en tot de laatste minuut was het spannend. Vlak voor het eind van de wedstrijd stonden we nog één punt achter, maar met een belangrijk afstandsschot van Jarno Hein floot scheidsrechter J. Laarhuis de wedstrijd af met een 15-15 op het scorebord. Toch niet het aantal punten waarop gehoopt was, maar voldoende leerpunten om mee kunnen nemen naar de volgende wedstrijd. Volgende week zaterdag 17 december speelt HHV uit tegen DIO/Donkerbroek/ODIS/VZK uit Oosterwolde. Aanvang van deze wedstrijd is 20.00 uur.