Geblesseerde voetbalster Vivianne Miedema uit Hoogeveen: 'Alleen met een wonder naar WK'

Vivianne Miedema vlak nadat het was gebeurd.

Vivianne Miedema vlak nadat het was gebeurd. Foto: ANP

Vivianne Miedema heeft de hoop op deelname aan het WK voetbal van komende zomer in Australië en Nieuw-Zeeland nog niet helemaal opgegeven, al weet de spits van Oranje dat de kans heel klein is.

,,Als er een wonder gebeurt, dan sta ik er misschien. Maar ik ga er niet van uit”, zei Miedema tegen de NOS op de rode loper bij het Britse sportgala.

De aanvalster van de Engelse club Arsenal liep vorige week in de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon een zware knieblessure op. Miedema scheurde de voorste kruisband van haar linkerknie. De topscorer aller tijden van Oranje wordt na de jaarwisseling geopereerd. Het herstel duurt normaal gesproken zes tot negen maanden.

,,Het gaat heel lang duren. Als het goed is, word ik begin januari geopereerd. En van daaruit moet ik kleine stapjes zetten”, zei Miedema.

,,Ik hoop begin volgend seizoen weer fit te zijn. Het WK? Dat is niet realistisch. Natuurlijk wil ik heel graag naar het WK. Maar ik hoop dat ik hierna nog een aantal jaar mag doorgaan met voetballen en het brengt dan gewoon zo’n groot risico met zich mee.”

Miedema (26) vergezelde op het Britse sportgala haar vriendin en ploeggenote Beth Mead, die enkele weken eerder al dezelfde knieblessure had opgelopen en eveneens op krukken loopt. De Engelse voetbalster werd op het gala uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar.

Mead (27) speelde afgelopen zomer een hoofdrol op het door Engeland gewonnen EK. Het Engelse team kreeg de prijs voor ploeg van het jaar, bondscoach Sarina Wiegman werd uitgeroepen tot coach van het jaar.

Wiegman was op het Sportgala in Nederland ook genomineerd voor deze prijs, maar die ging naar shorttrackcoach Jeroen Otter.