Finn van Kommer blijft alsnog bij hoofdklasser Hoogeveen

Finn van Kommer in actie bij vv Hoogeveen.

Finn van Kommer in actie bij vv Hoogeveen. Foto: Gerjo Stegeman

Finn van Kommer blijft toch bij hoofdklasser Hoogeveen. De talentvolle aanvaller had in eerste instantie besloten overschrijving aan te vragen naar eersteklasser SVI in zijn woonplaats Zwolle. Na een gesprek met de technische staf van de hoofdklasser is hij echter teruggekomen op dit besluit.

De 18-jarige Van Kommer maakte vorig jaar de overstap vanuit de jeugd van PEC Zwolle naar Hoogeveen. Tot het seizoen op 11 oktober vanwege de coronacrisis ten einde kwam, speelde hij zeven wedstrijden in de hoofdmacht. Zo startte hij in het duel om de KNVB beker tegen Dovo in de basis.

Jeugdacademie PEC Zwolle

De aanvaller maakte van jongs af aan al deel uit van de jeugdacademie van PEC Zwolle. „Als 10-jarige kwam ik over van vv Waterwijk uit Almere. Nico Haak speelde daar ook toen een rol in. Tijdens een toernooi met Waterwijk sprak hij mij in zijn rol als scout van PEC Zwolle na een halfuur aan en sprak zijn waardering uit voor mijn spel. Al snel kwam vervolgens het aanbod om bij PEC te gaan spelen en werd hij bij de JO14 later ook mijn trainer. Iets waar ik hele goede herinneringen aan heb”, vertelde Van Kommer vorig jaar voor de camera van Hoogeveen TV.

Voor trainer Nico Haak is de terugkeer van Van Kommer een welkome aanvulling. De trainer zag onlangs Paul Bangura afhaken bij zijn niet al te brede selectie. Dat laatste is overigens een bewuste keuze, om ook de jeugd ruimte te geven.