Eric Prins, trainer SV Hodo hoopt op een finale tegen Noordscheschut

Eric Prins, trainer van SV Hodo. Foto: Prent Dorpentoernooi

Eric Prins is trainer van SV Hodo. Zijn club is een van de deelnemers aan het Prent Dorpentoernooi. Dit toernooi gaat komende vrijdag van start met de wedstrijden Pesse-Hodo en Elim-Noordscheschut op de velden van Hodo.

Eric Prins is als voetballer begonnen bij Germanicus. „Als trainer heb ik tien seizoenen CSVC getraind, tien seizoenen de club van Noordscheschut getraind en vijf seizoenen Raptim.” Naast deze clubs heeft hij ook nog training gegeven aan Germanicus, Nieuw Buinen en Klazienaveen.

Waar de club Hodo voor staat weet Prins meteen een antwoord op. „Hodo staat voor meer dan een club. Presteren en plezier gaat hand in hand. En waar een gezond en helder beleid wordt gevoerd, kortom een fijn werkklimaat.” Hodo doet mee aan het toernooi dat vrijdag start. „Ik heb en had persoonlijk niet te kiezen. Toen ik trainer werd bij HOodo wist ik dat dit toernooi bij de regio hoorde. Ik was al een paar keer aanwezig als toeschouwer en vind het mooi om nu als trainer mee te maken. Ik kijk er naar uit.”

Een doelstelling heeft Prins voor zijn team al gesteld. „Na het behalen van het kampioenschap is handhaving ons eerste doel. Zoals ik heb begrepen komt er door de vernieuwde Voetbalpiramide de komende twee seizoenen een versterkte degradatie regeling. Dus daarom is handhaving een reële doelstelling en ook een mooie uitdagingen voor ons als spelersgroep en staf.”

Prins denk dat Noordscheschut de finale tegen Hodo gaat spelen op 20 augustus. „Noordscheschut is aan zijn stand verplicht te winnen. De andere finalist zijn meerdere kanshebbers. Zou een gok zijn om die in te vullen. Maar ik hoop natuurlijk dat SV Hodo dat zal zijn.”

Nieuws

menu