Emmen maatje te groot voor Hodo

De wedstrijd tegen Emmen vroeg ook om enige behendigheid. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De mannen van Eric Prins speelden zondagmiddag de tweede bekerwedstrijd. Tegenstander van vanmiddag was vv Emmen. Vv Emmen, dat afgelopen seizoen degradeerde naar de 1ste klasse was de favoriet deze middag. De favorietenrol maakte de mannen van Waalderbos ook meer dan waar.

Waar het de eerste tien minuten nog een beetje zoeken was voor beide teams, was het duidelijk dat Emmen voor de winst kwam. Steeds meer maakten zij het spel en hing de 0-1 in de lucht. In de elfde minuut waren het dan ook de gasten die de 0-1 op het scorebord zetten door een keurig doelpunt van Djairo Fik. Even na de 0-1 was het scheidsrechter Arends die de bal op de stip legde in het voordeel van Emmen. Plaggenborg schoot de bal goed in, maar Kayran Nijenbanning wist hem in eerste instantie knap tegen te houden. In de rebound was diezelfde Kayran Nijenbanning helaas kansloos en was het 0-2. Hodo was machteloos en kon niks anders doen dan achter de bal aanlopen. In de vierentwintigste minuut was het Olivier Cremers die goed reageerde en de rebound binnentikte en zo was het binnen een half uur 0-3.

Hodo zocht daarop de aanval, maar verloor al snel de bal. Djustin Snippe hiel goed druk, veroverde de bal en speelde Sander Danes aan. Danes wilde op doel schieten maar via de verdediging ging de bal aan het doel voorbij. Met nog geen dertig minuten op de klok werd de stand door Emmen verhoogd naar 0-4 door een prima kopbal van Djairo Fik . Vlak voor rust dacht Emmen ook de 0-5 binnen te halen, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Dit weerhield Emmen er niet van om voor rus toch dat vijfde doelpunt in het net te tikken. Fik en Nijenbanning kwamen in een een op een situatie, waarbij Fik het hoofd koel wist te houden en scoorde.

Hodo zoekt de aanval

Na rust was het Hodo dat gelijk de aanval opzocht. Dat resulteerde in een aanval waarbij Sander Danes na een voorzet van Mark Boertien net naast schoot. Ook Patrick timmerman had het vizier niet op scherp en kopte rakelings naast. Uiteindelijk is het toch Hodo dat het net als eerste weet te vinden na de rust. Sander Danes werd diep gestuurd en kwam een op een te staan met Justin van der Werff. Danes schoot beheerst binnen en zorgde zo voor het ere doelpunt. Hodo, dat aanvallender uit de kleedkamer gekomen was, kwam meer aan voetballen toe. Ondanks dat moest Nijenbanning uitstekend keeperswerk leveren. Dat deed hij door een afstandsschot uit zijn doel te houden en ook de rebound wist hij te stoppen. Emmen begon weer wat meer de aanval op te zoeken, maar het schot van Hamzeh al Barmawee ging net naast. Drie minuten later was het de ingevallen Karlo Koopman die Lars Slagter in het strafschopgebied onderuit haalde en Bjorn Plaggenborg mocht aanleggen voor zijn tweede strafschop. Ditmaal was hij scherp en schoot in een keer in. De frustratie begon Hodo parten te spelen. Stefan kikkert kon na twee domme overtredingen vroegtijdig het veld verlaten. Ook Jorn Smit moest twee minuten voor tijd de kleedkamer opzoeken, nadat hij zijn tweede geel mocht ontvangen. Emmen bleek met 1-6 toch echt een maatje te groot voor Hodo. Zondag 18 september speelt Hodo de derde bekerwedstrijd om 14:00 uit en tegen HOVC uit Odoorn.

Nieuws

menu