Elko1 wint van Lemmer

Elko pakte de kansen tegen Lemmer. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Na het teleurstellende begin van het seizoen vorige week was Elko er deze zaterdag op gebrand wel punten te pakken tegen Lemmer, een onbekende ploeg die vorige week nog vrij was dus waarbij het inschatten van het niveau nog lastig was. Na een wedstrijd waarin Elko de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was werd er gewonnen met een eindstand van 20-13.

Elko begon vorige week slecht aan het veldseizoen met een matige wedstrijd tegen SDO uit Westerhaar, dus de opdracht voor deze zaterdag was meer dan duidelijk. Door blessureleed startte Elko met een gewijzigde samenstelling in beide vakken. In de aanval startten Hendri Kerssies, Wesley Santing, Fabienn Morsink en Nicole Smit. In de verdediging begonnen Stefan Smit, Peter Kroezen, Hilma Dolstra en Papien Schonewille.

Frisse start met meer beleving

Elko begon deze zaterdag al heel anders dan vorige week. Vanaf minuut 1 was er veel meer beleving in het spel en dat resulteerde in veel vertrouwen tussen de spelers. Dit vertrouwen zorgde ervoor dat Elko de gehele wedstrijd wist te domineren. Elko kon in de beginfase van de wedstrijd in de afronding nog niet overtuigen, maar desondanks was Elko de ploeg die het spel maakte. Tot een stand van 3-3 wist Lemmer, die een goede start van de wedstrijd had, nog mee te komen. Daarna begon de scoringsmachine van Elko op stoom te komen en werd de tegenstander overtuigend op achterstand gezet. Er werd gerust in deze wedstrijd bij een stand van 9-6.

Sneller kansen pakken

In de rust was het trainersduo Henk Wachtmeester en Henry Bijl duidelijk over de wedstrijd: Elko was zeker de bovenliggende partij, maar om de tegenstander daar ook van te doordringen was het belangrijk niet de snelle kansen te pakken. Meer uitgespeelde kansen met veel geduld was dan ook het devies voor de tweede helft. Elko begon de tweede helft niet zoals gehoopt. Middels een makkelijk weggegeven doorloopbal werd de stand op 9-7 gezet, een stand die in een doemscenario de tegenstander nog enigszins goede hoop weet te geven. Na de vakwissel wist Lemmer nogmaals de korf te vinden wat de stand op slechts één score voorsprong zette bij 9-8 en voor Elko was het duidelijk dat dit een breekpunt in de wedstrijd kon worden. Elko speelde volwassen en wist controlerend in het spel de stand weer uit te breiden naar 13-10, waarna Elko wederom goed de korf wist te vinden. Vanaf deze stand kwam Elko geen moment meer in de problemen en wist via mooie aanvallen het publiek te vermaken en meer afstand te nemen van Lemmer. In een sportieve wedstrijd liet Elko zien geleerd te hebben van de tegenvaller van vorige week en wisten de Elkoërs te winnen met een eindstand van 20-13.

Scores deze wedstrijd kwamen van Peter Kroezen, Hendri Kerssies (beide 6x), Stefan Smit (3x), Wesley Santing, Nicole Smit (beide 2x) en Papien Schonewille (1x).

Volgende week speelt Elko tegen de nog ongeslagen nummer één uit de poule, EKC2000 uit Emmen. Een belangrijke wedstrijd waarbij het duidelijk gaat zijn hoe Elko het gaat doen tegen een titelkandidaat in de vierde klasse.

Elko 2 wint van ZKC’19 4 (Zuidwolde)

Verslaggever Lianda Schonewille.

Elko 2 speelde zaterdag tegen ZKC’19 uit Zuidwolde. Ook al moest Elko in het begin van de wedstrijd een beetje in komen kon Elko als nog de eerste punten aantekenen bij een eindstand van 13-12.

Elko begon vorige week met een prima wedstrijd aan het veldseizoen ook al bleven de punten bij SDO het was een goed gespeelde wedstrijd van de Elkoërs alleen kon je zien dat SDO net iets wat meer ervaring had. Bij ZKC’19 kon je ook zien dat de spelers meer ervaring had dan onze Elkoërs maar dit keer bleven de punten bij Elko. Door blessureleed startte Elko met in de verdediging met Hendri Kerssies (die om de 20min doorwisselde met Stefan en Peter), Jesse Everaarts, Pascalle Schraa en Esmee Vogelzang en in de aanval Tygo Dijkslag, Jasper de Jonge, Romy Pieters en Mila Wachtmeester.

Fanatieke start

Na het eerste fluitsignaal begon Elko fanatiek aan de wedstrijd. Beide partijen hadden veel kansen maar het zat hem in de afronding, waar ZKC’19 de bal erin schoot ging de bal er maar niet in bij Elko. Ondanks dat Elko op het begin 4 punten om de oren kreeg bleef men met de kop korfballen en werden er mooie aanvallen opgezet. De afronding ging beter er werden punten gescoord aan beide kanten. Waar ZKC’19 leek te verzwakken, bleef Elko sterk. Door het harde werken wisten de Elkoërs het toch voor elkaar te krijgen om gelijk te komen. Er werd gerust met een 6-6 score.

Spannende tweede met uiteindelijk de winst

In de tweede helft werd Lianda Schonewille (die door een blessure na een lange tijd eindelijk weer een wedstrijd mocht proberen)in het veld gebracht. Zij kwam in de plaats van Pascalle Schraa die geblesseerd raakte. Elko begon de tweede helft met goede moed. Helaas scoorde ZKC’19 de eerste van deze helft. Het was een spannende wedstrijd waar de stand steeds wisselde tussen gelijk en dan weer achter staan. Uiteindelijk werd er de 9-8 gemaakt in het voordeel van Elko die deze voorsprong niet meer uit handen wilden geven. ZKC’19 gaf echter ook niet op en kreeg de stand weer op 11-11. Dit was een waarschuwing voor Elko om nog een tandje bij te zetten. Er werden weer twee punten gescoord. Helaas kon men niet voorkomen dat er nog 1 tegendoelpunt kwam. Bij het laatste fluitsignaal was de eindstand van 13-12 in het voordeel van Elko.

De doelpunten kwamen deze wedstrijd van Jasper de Jonge, Jesse Everaarts, Lianda Schonewille en Esmee Vogelzang (allen 1x) Peter Kroezen (2x) Stefan Smit (3x) Mila Wachtmeester (4x).

Nieuws

menu