Elko wint van SDO

Elko vorige week ook winnend tegen Vakgericht.

Elko vorige week ook winnend tegen Vakgericht. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Voor de Elkoërs stond tegenstander SDO in het derde speelweekend van de zaalcompetitie op het programma. Een ploeg die voor Elko niet onbekend is. Beide teams stonden bij aanvang bovenaan met beide twee gewonnen wedstrijden. Het beloofde een leuke pot te worden, aangezien SDO een ploeg is die altijd gaat voor de winst en zal doorstrijden. Na een moeizame wedstrijd, waarin SDO goed wist te verdedigen, kon Elko uiteindelijk winnen met een eindstand van 7-13.

De spelers van Elko waren weer blessurevrij en fit genoeg om te kunnen starten. Elko opende de wedstrijd in een andere opstelling dan vorige week met in de aanval: Stefan Smit, Tygo Dijkslag, Mila Wachtmeester en Papien Schonewille. In de verdediging startten: Hendri Kerssies, Peter Kroezen, Romy Pieters en Esther Jans.

Scherpe start

Na het startfluitsignaal was Elko de ploeg die het scherpst begon en kwam na verschillende aanvallen op een mooie voorsprong met 0-3. Nadat SDO het verdedigend beter op orde had en Elko aanvallend moeilijk wisten te scoren, kon de tegenstander aanvallend de korf wel vinden. SDO kwam terug tot een stand van 4-5. Coach Henry Bijl besloot gebruik te maken van een time-out om aanvallend weer orde op zaken te stellen. De verdediging deed goed hun werk waardoor de aanval steeds opnieuw scores konden meepakken en er werd dan ook gerust met een voorsprong van vier doelpunten (4-8). In de rust vertelden de coaches dat we onze rust moesten behouden in het spel en dat we geconcentreerd moesten blijven aanvallen. Elko moest goede aanvallen neerzetten, tempo houden en niet mee gaan in het spel van SDO. Belangrijk was dat het koppie erbij gehouden werd.

Elko behoudt voorsprong

In het begin van de tweede helft had Elko de verdediging goed op orde en wist de aanval mooie kansen te creëren. Elko sloeg een gat naar 4-10 waarna de Elkoërs iets verzwakten. Ondanks dat SDO zes punten achter stond, behield Elko het vertrouwen in elkaar en wisten ook zij af en toe de korf weer te vinden. Elko en SDO bleven om en om scoren waardoor het gat niet groter/ kleiner werd. Diep in de tweede helft werd Jesse Everaarts nog in het veld gebracht om nieuwe energie in het team te brengen. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten met een eindstand van 7-13. Scores deze wedstrijd kwamen van: Papien Schonewille en Esther Jans (beide 3x), Hendri Kerssies en Mila Wachtmeester (beide 2x), Stefan Smit, Romy Pieters en Jesse Everaarts (allen 1x).