Elko wint overtuigend van EKC’ 2000

Elko hield goede controle tegen EKC2000. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Voor het eerste team van Elko stond er afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd op het programma tegen de nummer twee op de ranglijst EKC’2000 uit Emmen. Beide ploegen waren gebrand om deze wedstrijd te winnen en daarom ging het in het begin behoorlijk gelijk op. Na een mooie tweede helft werd er ruim gewonnen met 26-16.

Na een goede trainingsweek waarbij er veel geoefend werd op het geven van druk in de verdediging, gingen Elko vol goede moed van start! Elko begin in de aanval met Hendri Kerssies, Tygo Dijkslag, Nicole Smit en Papien Schonewille. In de verdediging startten Stefan Smit, Peter Kroezen, Hilma Dolstra en Esther Jans. Na een 0-1 achterstand ging het steeds gelijk op tot 8-8. EKC 2000 nam steeds met 1 punt de leiding en er waren bijna alleen doelpunten door strafworpen of vrije ballen. Hierdoor bleven beide ploegen enorm gemotiveerd om volop te blijven verdedigen. Na een stand van 10-8 heeft Elko het verschil gemaakt en kwam EKC niet meer op gelijke hoogte. Met 12-11 werd er gerust.

Focus moet blijven

In de rust benadrukten coaches Henry Bijl en Henk Wachtmeester dat de spelers goed speelden maar wel gefocust moesten blijven. De spelers moesten de juiste mensen op de juiste plek zetten overal de voetjes aan de grond. In de tweede helft startte Elko met dezelfde acht spelers en begonnen ze weer vol goede moed aan de tweede helft. Elko kwam scherp uit de kleedkamer en na 16-14 wist Elko uiteindelijk een gat te slaan van 4 punten. In beide vakken kwamen er aanvallend meer ruimte en na goede rebounds van Tygo Dijkslag heeft Elko de wedstrijd ontspannen en volwassen uitgespeeld. Elko hield goed de controle en wist de wedstrijd uiteindelijk te winnen met een eindstand van 26-16.

Nieuws

menu