Elko wint met ruime cijfers van EKC2000 in een fanatieke en sportieve wedstrijd

Elko laat EKC2000 in het stof bijten. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Elko trad dit weekend aan tegen goede bekende EKC2000 uit Emmen. Na een fanatieke en sportieve wedstrijd wist Elko met ruime cijfers te winnen: 29-17.

Bij Elko in de aanval speelden: Romy Pieters, Esther Jans, Jesse Everaarts en Hendri Kerssies. In de verdediging speelden: Papien Schonewille, Mila Wachtmeester, Tygo Dijkslag en Stefan Smit. Vanaf het eerste fluitsignaal liet Elko duidelijk zien dat er deze wedstrijd geen punten te halen waren voor EKC2000. Na een bliksemstart van Elko waarbij er aanvallend zeer efficiënt gebruik gemaakt werd van de kansen kon Elko al snel uitlopen naar een 4-0 voorsprong. Tegen een 4-0 achterstand aankijkend wist ook EKC de korf te vinden. Vervolgens werd er in de eerste helft over en weer gescoord maar was Elko de gehele tijd de bovenliggende partij. Na goede onderbouwde aanvallen liep Elko vlak voor rust uit naar 13-6. Tijdens de rust gaven de coaches Henk Wachtmeester en Henry Bijl aan om de focus te bewaren en niet te gaan verslappen. Elko moest de wedstrijd op een volwassen manier uitspelen zonder EKC de kans te geven om terug te komen in de wedstrijd.

Elko aanvallend sterk en verdedigend geconcentreerd

Na het fluitsignaal van scheidsrechter K. Dapperens voor de tweede helft wist EKC vrij snel de korf te vinden. Dit bracht Elko echter niet van de wijs en ook zij profiteerden aanvallend weer snel van de kansen die zijzelf creëerden. Na wederom scores over en weer werd op het scorebord gekeken naar een stand van 20-10. Halverwege de tweede helft was er een ongelukkige botsing tussen een aanvallende heer van EKC en de verdedigende Papien Schonewille. Door deze ongelukkige botsing waren de coaches genoodzaakt om Papien te wisselen en Linda Santing binnen de lijnen te brengen. Ondanks de wissel veranderde er niks aan het wedstrijdbeeld. Elko bleef EKC overklassen met mooie aanvallen en zeer geconcentreerde verdedigingen. Na een uur gespeeld te hebben floot de scheidsrechter af bij een stand van 29-17.

De scores van deze wedstrijd kwamen van: Hendri Kerrsies en Mila Wachtmeester 6x, Jesse Everaarts en Stefan Smit 4x, Ester Jans en Romy Pieters 3x, Tygo Dijkslag 2x en Linda Santing 1x.

Volgende week wacht Elko een zware wedstrijd tegen Blauw Zwart uit Wierden. Deze wedstrijd gaat uitmaken wie van beide teams de koppositie pakt in de competitie. De wedstrijd wordt gespeeld om 15:20 uur in sporthal de Brug in Elim.

Nieuws

menu