Elko wint eerste zaalwedstijd van Vakgericht

Elko in de aanval tegen Vakgericht. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De eerste wedstijd van het zaalseizoen voor de Elkoërs was tegen de voor hen onbekende studentenclub Vakgericht uit Enschede. Elko wist deze eerste ontmoeting te winnen met een stand van 16-12.

Deze eerste zaalwedstrijd begonnen de Elkoërs in de aanval met Hendri Kerssies, Peter Kroezen, Esther Jans en Romy Pieters. In de verdediging startten Stefan Smit, Tygo dijkslag, Mila Wachtmeester en Lianda Schonewille.

Vol verdedigen

Voor aanvang van de wedstijd werd er gezegd door de trainers Henry Bijl en Henk Wachtmeester dat we vol op moesten verdedigen en daardoor geen onnodige kansen zouden weggeven. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter kwam Elko al snel op een 4-0 voorsprong door het benutten van drie afstandsschoten en een kleine kans voordat Vakgericht de korf wist te vinden. Doordat Elko zichzelf vergat te belonen was het Vakgericht die de ruststand op 7-5 wist te brengen. In de rust benadrukten trainers Henry Bijl en Henk Wachtmeester dat het belangrijk was het eigen spel te blijven spelen en druk te blijven zetten op de tegenstander.

Opdracht: druk blijven zetten

De spelers van Elko betraden vol goede moed na de rust de zaal weer. Dit resulteerde in een voorsprong van 12-7 voor de Elkoërs. Na minder goede aanvallen en slap verdedigen van Elko zijde wist Vakgericht meerdere malen de korf te vinden en een gelijke stand van 12-12 op het scorebord te zetten. Toen begon het tot de spelers van Elko door te dringen dat als ze punten willen pakken er uit een ander vaatje moest worden getapt. Hierna konden de Elkoërs door goed samenspel twee afstandsschoten benutten, wat de stand op 14-12 bracht. Linda Santing werd binnen de lijnen gebracht en Elko ging verder met het uitbreiden van de scores. Door middel van een strafworp en een doorloopbal werd de eindstand op een score van 16-12 gebracht. Scores deze wedstrijd kwamen van: Esther Jans, Hendri Kerssies(beide 3x), Stefan Smit, Lianda Schonewille, Tygo Dijkslag, Linda Santing(allen 2x), Peter Kroezen en Mila Wachtmeester(beide 1x). Elko kan terug kijken op een goede start van de zaalcompetitie en zal volgende week proberen tegen TOP Vroomshoop weer punten te pakken.

Nieuws

menu