Elko walst thuis over Ons Clubje uit Enschede heen

Elko geeft aan de winstreeks een goed vervolg.

Elko geeft aan de winstreeks een goed vervolg. Foto: Andre Weima Fotografie

De vierde zaalwedstrijd voor de korfballers van Elko stond zaterdag op het programma. Elko wist de vorige drie wedstrijden te winnen en stond daarmee bovenaan in het klassement. Om aan de winstreeks goed vervolg te geven moest er in deze wedstrijd gewonnen worden van Ons Clubje uit Enschede, die dit zaalseizoen nog geen punten wist te verzamelen. In een wedstrijd waarin Elko domineerde en Ons Clubje er korfballend niet aan te pas kwam werd er gewonnen met een overtuigende stand van 23-3.

Elko startte deze zaterdag met in de aanval Hendri Kerssies, Peter Kroezen, Esther Jans en Romy Pieters. In de verdediging begonnen Tygo Dijkslag, Stefan Smit, Papien Schonewille en Mila Wachtmeester.

Het team uit Elim begon voortvarend aan de wedstrijd en wist de eerste vier scores op het bord te zetten zonder een tegenscore te incasseren. Er werden mooie aanvallen opgezet en verdedigend zat het goed dicht waardoor Elko in de eerste helft wist uit te lopen op de tegenstanders.

Heer en meester

Elko was heer en meester en Ons Clubje wist maar weinig goede aanvallen op te zetten waar de Elkoërs verdedigend moeite mee hadden, waardoor er gerust kon worden bij een stand van 10-1. Een enorme voorsprong, maar gezien het wedstrijdbeeld had er ook gerust nog wat meer op het scorebord van Elko kunnen staan.

In de rust gaven coaches Henry Bijl en Henk Wachtmeester aan vooral op deze voet door te gaan en niet te verslappen. Het spelbeeld gaf geen enkele reden tot zorgen, maar juist in dit soort wedstrijden is het belangrijk ook de tweede helft niet te verslappen en een score op het bord te zetten die rechtdoet aan de gespeelde wedstrijd.

Wisselspelers

De tweede helft verliep niet veel anders dan de eerste. Ons Clubje was ervan doordrongen dat bij de koploper uit Elim deze zaterdag niets te halen was. Elko scoorde gestaag door en kwam de tweede helft ook wat makkelijker tot scoren dan de eerste helft. Het wedstrijdbeeld gaf de coaches deze zaterdag de gelegenheid om ook de wisselspelers van het tweede selectieteam speelminuten te geven en daar werd goed gebruik van gemaakt. Kars van Dijk, Jeroen Smit, Lianda Schonewille, Linda Santing en Jesse Everaarts werden binnen de lijnen gebracht om te laten zien dat ook op de bank spelers zitten die de klus kunnen klaren. Zij speelden allen met veel overtuiging en wisten het spelbeeld van de eerste helft door te zetten met goed uitgespeelde kansen, veel scores en een strakke verdediging.

Paar maatjes te groot

Conclusie van de wedstrijd was dat Elko een paar maatjes te groot was voor de gasten uit Enschede en dat Elko terecht de punten in Elim hield. Er werd afgefloten door scheidsrechter De Vries bij een stand van 23-3. Scores aan Elko zijde kwamen van Stefan Smit, Kars van Dijk (beide 5x), Mila Wachtmeester (4x), Peter Kroezen (3x), Linda Santing (2x), Papien Schonewille, Romy Pieters, Hendri Kerssies en Jesse Everaarts (allen 1x).

In het nieuwe kalenderjaar zal Elko moeten laten zien dat het de koppositie waardig is door sportief af te rekenen met drie ploegen die een gedeelde tweede plaats bezetten in het klassement. Op zaterdag 14 januari moet daarvoor allereerst gewonnen worden van oude bekende EKC2000 uit Emmen.