Elko verliest van SDO

Elko werkte hard, maar verloor nipt.

Na maar liefst 11 maanden geen competitiewedstrijden gespeeld te hebben, mochten afgelopen zaterdag de spelers van kv Elko het veld weer op om te strijden voor de punten. Tegenstander deze zaterdag was SDO. Na een wedstrijd waarin beide ploegen maar moeilijk de korf wisten te vinden werd verloren met 11-10 voor Elko 1 en 8-7 voor het tweede team.

In tegenstelling tot vorig seizoen start Elko dit jaar in de vierde klasse. Doelstelling is bovenin mee te draaien in de poule en Elko zal dit proberen te doen met bijna dezelfde samenstelling als waar het 11 maanden geleden mee geëindigd was. Deze zaterdag was tegenstander SDO uit Westerhaar, een ploeg die stabiel bovenin de vierde klasse meedraait. Het was al enkele jaren geleden dat beide ploegen elkaar getroffen hebben dus Elko ging vrijwel blanco het veld in tegen deze tegenstander. Elko startte deze zaterdag met in de aanval Hendri Kerssies, Kars van Dijk, Nicole Smit, Fabienn Morsink en in de verdediging Stefan Smit, Peter Kroezen, Esther Jans en Hilma Dolstra. Na het eerste fluitsignaal was het voor beide partijen erg zoeken naar elkaar en de goede kansen. Dit resulteerde er dan ook in dat pas na ruim een kwartier de eerste vakwissel was bij een stand van 1 tegen 1. Daarna was het tussen beide ploegen 10 minuten lang stuivertje wisselen en werd er, ondanks het mooie korfbalweer, maar mondjesmaat gescoord. Ruststand in deze wedstrijd was een magere 4-3 in het voordeel van SDO.

Nipt verlies in laatste minuten

In de rust benadrukten het trainersduo Henk Wachtmeester en Henry Bijl dat het vooral schortte aan de afronding. Kansen waren er wel en als de kansen benut gingen worden in de tweede helft dan zou er zomaar een heel andere wedstrijd te zien kunnen worden. Helaas voor de Elkoërs had SDO waarschijnlijk dezelfde boodschap meegekregen en wisten zij als eerste twee keer de korf te vinden wat de stand op 6-3 zette. Elko wist vrij vlot orde op zaken te stellen door driemaal op rij van afstand de korf te vinden en het leek dan ook dat Elko meer grip op de wedstrijd kreeg. Nog steeds hadden beide ploegen veel aanvallen nodig om te scoren. Toch wist SDO elke keer de leiding te pakken, zodat Elko in de achtervolging moest. In de tweede helft werden Mila Wachtmeester en Tygo Dijkslag ingebracht om nieuwe energie in de ploeg te brengen. Tot een score van 9-9 wist Elko deze wedstrijd geen enkele keer op voorsprong te komen, maar bij het maken van de 9-10 leek Elko het spel en de drive gevonden te hebben om alsnog deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Helaas wist de thuisploeg de gelijkmaker te maken om vervolgens in de laatste twee minuten van de wedstrijd de volle winst te pakken middels een vrije bal. Eindstand in deze wedstrijd was dan ook 11-10. Doelpunten kwamen deze wedstrijd van Stefan Smit (3x), Hendri Kerssies, Peter Kroezen (beide 2x), Kars van Dijk, Esther Jans en Mila Wachtmeester (allen 1x).

Ook het tweede team verliest

Na een wedstrijd waar beide ploegen moeilijk wisten te scoren werd de wedstrijd verloren met 8-7. Vanaf het begin was het al vrij duidelijk dat de meeste tegenstanders al verder zijn en meer ervaring hebben dan dat de Elkoërs dit zijn, maar ondanks dit laten de Elkoërs zich niet uit het veld slaan door de tegenstanders.

Elko’s nieuw tweede team startte deze zaterdag met in de aanval Tygo Dijkslag, Jasper de Jonge, Romy Pieters en Mila Wachtmeester en in de verdediging Jesse Everaarts, Kars van Dijk, Esmee Vogelzang en Pascalle Schraa. Na het eerste fluitsignaal begon Elko met goede moed aan de wedstrijd. Ondanks dat SDO als eerste wist te scoren in de wedstrijd, wist Elko hier al snel op te reageren met een tegen doelpunt. Beide partijen wisten erg moeilijk tot een score te komen en waren erg zoekende naar de goede kansen. Ondanks dat het spelverloop van SDO redelijk stabiel was begon Elko in de loop van de eerste helP te verzwakken. Helaas wist Elko in de eerste helft de wedstrijd niet naar zich toe te trekken. Ruststand in deze wedstrijd was een magere score van 4-3 in het voordeel van SDO.

In de rust werd gezegd door het trainersduo Henry Bijl en Gert Pieters, dat er in deze wedstrijd zeker punten te behalen waren, maar dat Elko scherper en gretiger moesten zijn dan de tegenstanders. Ook benadrukte Henry Bijl dat er goed stand gehouden werd tegen tegenstanders die al 6/7 jaar meer ervaring hebben in de selectie. Elko begon met goede moed aan de tweede helft van de wedstrijd, maar helaas had SDO waarschijnlijk dezelfde boodschap meegekregen van de coach en wist SDO een voorsprong te pakken van 7-4. Elko wist hierna vrij vlot op te reageren. Beide ploegen hadden het lastig om echt de voorsprong te pakken, maar toch wist SDO elke keer weer de kleine voorsprong te behouden. In de tweede helft werden Stefan Smit en Fabienn Morsink ingebracht om het spel wat vlotter te laten lopen. Helaas kon het tij niet gekeerd worden en floot de scheidsrechter na een uur spelen de wedstrijd af bij een eindstand van 8-7 voor SDO. Doelpunten kwamen deze wedstrijd van Mila Wachtmeester (2x) Kars van Dijk, Jasper de Jonge, Esmee Vogelzang, Romy Pieters en Fabienn Morsink (allen 1x).

Nieuws

menu