Elko verliest tegen SDO Westerhaar

Het lukte Elko weer niet om van SDO te winnen.

Het lukte Elko weer niet om van SDO te winnen. Foto: Andre Weima

Elko 1 speelde zaterdag opnieuw een wedstrijd tegen SDO uit Westerhaar. Na een moeizame eerste paar speelminuten wist Elko toch weer aan te haken wat resulteerde in een ruststand van 9-9. Na 60 minuten spelen eindigde de wedstrijd in een stand van 15-17.

Na een moeizame start van het seizoen een week eerder waren de Elkoërs klaar voor een mooi potje korfbal tegen de, voor hen nu wel bekende, rivaal uit Westerhaar. Met zomerse temperaturen en een mooie heldere lucht op deze ochtend waren de twee ploegen klaar om te beginnen aan de wedstrijd. In de aanval startten: Nicole Smit, Romy Pieters, Hendri Kerssies en Jesse Everaarts. In de verdediging startten: Mila Wachtmeester, Linda Santing, Stefan Smit en Tygo Dijkslag.

In de aanval wist Nicole Smit al snel de openingstreffer te vinden. In de volgende paar aanvallen wisten alle twee de ploegen te scoren wat leidde tot een stand van 2-2. De periode hierna had Elko het even zwaar en SDO profiteerde daarvan. Met een stand van 2-7 was duidelijk dat er iets moest veranderen; trainer Henry Bijl vroeg een time-out aan. Na wat motiverende woorden herpakten de Elkoërs zich en knokten door tot een ruststand van 9-9.

In de rust werd het duidelijk dat er echt wel wat te halen viel. De Elkoërs moesten de trend doorzetten en de voorsprong uitbreiden. Na een goed verzorgd bekertje warme thee met suiker gingen alle spelers de brandende zon weer in.

In de praktijk bleek het toch lastig voor de ploeg uit Elim om de voorsprong uit te breiden. Mila Wachtmeester was goed op schot en zij wist in korte tijd drie maal de korf te vinden. Echter wist de tegenstander dit ook te bereiken, wat zorgde voor een spannende strijd in de tweede helft. In de laatste fase van de wedstrijd werd Kars van Dijk ter versterking ingebracht in het aanvallende vak om voor variatie en meerdere kansen in de aanval te zorgen. Desondanks lukte het de Elkoërs niet genoeg punten te scoren. De wedstrijd eindigde in 15-17.

De scores aan de kant van Elko deze wedstrijd kwamen van: Mila Wachtmeester (6), Nicole Smit (5), Stefan Smit (2), Hendri Kerssies en Romy Pieters (beiden 1).

Aankomende zaterdag speelt Elko een uitwedstrijd tegen Regio ‘72 om 15.30 uur wat een spannende wedstrijd belooft te worden. De twee ploegen hebben maar een punt verschil in het klassement en winst voor de Elkoërs zorgt dus voor de stijging van een plekje in het klassement.