Elko verliest na een spannende wedstrijd van Lintjo

Lintjo had de lengte mee in de verdediging. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Elko trad dit weekend aan voor de tweede competitiewedstrijd tegen Lintjo uit Olderbekoop, een ploeg waar Elko in het verleden meermaals tegen gespeeld heeft en die in Elim bekend staat als een stugge ploeg die tot het eind hard werkt voor de winst.

Vorige week wist Elko te winnen en verloor Lintjo na een grote voorsprong uit handen gegeven te hebben, beide ploegen waren dus gebrand op de winst. Na een enorm spannende wedstrijd, waar beide ploegen tot het einde toe aanspraak maakten op de winst, was het Lintjo die vlak voor tijd de deur op slot gooide en wist te winnen bij een stand van 17-18.

Knappe start van beide ploegen

Elko startte deze zaterdag met in de aanval Stefan Smit, Jesse Everaarts, Esther Jans en Hilma Dolstra. In de verdediging begonnen Hendri Kerssies, Tygo Dijkslag, Mila Wachtmeester en Papien Schonewille. Beide ploegen kwamen knap uit de startblokken en voor de eerste scores deze wedstrijd waren erg weinig kansen nodig. Binnen zeer korte tijd ging het spel gelijk op (4-4). Kansen werden mooi uitgespeeld en de afronding was zuiver, waardoor zeker de start van de wedstrijd ook voor het publiek erg vermakelijk was om naar te kijken. Na een minuut of tien in de eerste helft begonnen beide ploegen wat meer kansen te missen en kon Lintjo, dat trefzekerder was, uitlopen naar een stand van 4-7. Halverwege de eerste helft werd Jeroen Smit in het veld gebracht, om aanvallend met name in de rebound meer slagkracht te krijgen. Smit, die verdienstelijk inviel, zorgde ervoor dat de Elkoërs meer kansen hadden in de aanval, maar de lengte van de verdedigers bij Lintjo zorgde er in beide vakken voor dat de Elkoërs moeite hadden met de rebound en dus de kansen na het eerste schot. Aan het einde van de eerste helft wist Elko weer een paar tandjes bij te schakelen en kon de ploeg uit Elim weer op een gelijke stand komen bij 8-8. Na over en weer gescoord te hebben werd er gerust bij een stand van 10-10.

Fysiekere tweede helft

De tweede helft kwam Lintjo een stuk sterker uit de kleedkamers dan de ploeg uit Elim. Door enkele mooi uitgespeelde kansen met zuivere afronding kon Lintjo wederom een voorsprong van twee punten pakken. Elko wist aan te haken en bij een stand van 14-13 weer op voorsprong te komen. Halverwege de tweede helft was het duidelijk dat beide ploegen voor de volle winst gingen en dat het tot het eind spannend zou blijven wie de punten mee naar huis kon nemen. In de tweede helft werd het spel aan beide kanten fysieker en eigenlijk de hele wedstrijd deed Elko zichzelf tekort door veel opgelegde kansen, met name strafworpen, niet te verzilveren. Door het missen van veel mooie kansen bleef Lintjo bij machte om het Elko enorm moeilijk te maken. Met nog een paar minuten op de klok was de stand 16-16 en hield iedereen de adem in voor het slotakkoord. Helaas voor de Elkoërs was het Lintjo dat vlak voor tijd de voorsprong wist te pakken en de wedstrijd kon uitspelen tot een eindstand van 17-18. Een domper voor de ploeg uit Elim die, gezien het aantal gemiste kansen, wellicht meer verdiend had. Volgende week zal Elko de rust moeten vinden om ook dit soort kansen af te ronden om veel eerder in de wedstrijd de tegenstander op een grotere achterstand te zetten en de punten veilig te stellen. Doelpunten deze wedstrijd kwamen van Hendri Kerssies (8x), Stefan Smit (3x), Mila Wachtmeester, Papien Schonewille, Esther Jans (allen 2x) en Jeroen Smit (1x).

Nieuws

menu