Elko speelt gelijk in kraker tegen directe concurrent om de eerste plaats: Blauw Zwart

Elko vecht voor de winst tegen Blauw Zwart.

Elko vecht voor de winst tegen Blauw Zwart. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Elko speelde dit weekend de kraker van het zaalseizoen. Elko en Blauw Zwart stonden voorafgaand aan de wedstrijd op een gedeelde eerste plaats, waar beide ploegen dit zaalseizoen slechts enkele keren punten morsten. Elko wist de vorige twee weken ruim te winnen en ook Blauw Zwart liet geen steken vallen, wat de opmaat was voor een spannend duel om de beste papieren voor het kampioenschap volgende week. In een wedstrijd waarin Elko het grootste deel domineerde wist Blauw Zwart toch in de tweede helft langszij te komen, waardoor er afgefloten werd bij een gelijkspel van 20-20.

Elko startte deze zaterdag wegens blessureleed wederom in een gewijzigde basisopstelling, met in de aanval Hendri Kerssies, Jesse Everaarts, Esther Jans en Romy Pieters en in de verdediging Stefan Smit, Tygo Dijkslag, Mila Wachtmeester en Linda Santing. Vanaf het eerste fluitsignaal wist Elko hetzelfde beeld als vorige week op de mat te leggen: snel spel met weinig fouten en scherpte in de afronding. Dit zorgde ervoor dat Elko voor een volle tribune met thuispubliek vermakelijk korfbal liet zien en meteen de voorsprong pakte in deze wedstrijd. Via 3-1 werd de stand uitgebouwd tot 6-3 om na twintig minuten spelen maar liefst voor te staan bij een stand van 9-3. Spijtig voor de Elkoërs bleef de tegenstander uit Wierden strijden voor elke punt en werden de spaarzame foutjes bij de Elkoërs ongenadig afgestraft, waardoor Blauw Zwart uitzicht bleef houden op een goed verloop van de wedstrijd. Elko bleef desondanks de bovenliggende partij en dankzij enorm goed verdedigend werk was het voor de gasten lastig om hun eigen spel te spelen. Er werd dan ook gerust in het voordeel van Elko bij een stand van 12-8. In de rust benadrukten trainers Henry Bijl en Henk Wachtmeester dat tegen een ploeg als Blauw Zwart niet gedacht moest worden dat de buit al binnen was. De tegenstanders waren net als Elko erg gedreven en het was duidelijk dat ze genoeg kwaliteit in huis hadden om de Elkoërs de punten niet cadeau te geven.

Elko houdt voorsprong niet vast

In de tweede helft was het nog steeds Elko dat qua spel de dienst uitmaakte, al bleef Blauw Zwart aanhaken door effectiever te zijn in de afronding. Tot halverwege deze helft had Elko meer moeite met de korf vinden dan Blauw Zwart, waardoor Blauw Zwart dichterbij kon komen om vervolgens bij 16-16 langszij te gaan. Vanaf die stand was het Elko dat telkens de voorsprong wist te pakken, waarna Blauw Zwart weer op gelijke hoogte kwam tot een stand van 19-19. Met nog enkele minuten op de klok werden Nienke Veld en Peter Kroezen nog ingebracht om meer lengte te brengen in de rebound, maar het scorebeeld veranderde hierdoor niet en met nog een minuut op de klok kon het kwartje beide kanten nog op vallen. Na 60 minuten werd er door de goed fluitende scheidsrechter Schaafsma afgefloten bij een stand van 20-20, waarmee beide koplopers elkaar in evenwicht hielden vandaag. Ondanks het goede spel en de zeer vermakelijke wedstrijd met veel scores en mooie aanvallen, toch een domper voor de Elkoërs die momenteel op onderling resultaat tegen Blauw Zwart het onderspit delven voor het kampioenschap. Mochten beide ploegen volgende week winnen dan zal Blauw Zwart kampioen zijn in deze poule en is er voor Elko nog de mogelijkheid op promotie naar de tweede klasse als zij bij de beste nummers 2 in de derde klasse horen. Mocht Blauw Zwart punten laten liggen en Elko wel winnen dan is Elko alsnog kampioen. Scores deze wedstrijd kwamen van Hendri Kerssies (5x), Stefan Smit, Mila Wachtmeester, Esther Jans (allen 4x), Jesse Everaarts (2x) en Tygo Dijkslag (1x).