Elko sluit zaalseizoen af met tweede plaats in de poule maar wel met promotie naar de tweede klasse

Elko wint met gedegen spel van SDO en promoveert naar de tweede klasse.

Elko wint met gedegen spel van SDO en promoveert naar de tweede klasse. KV Elko

Elko speelde de afsluitende wedstrijd van het zaalseizoen op het programma tegen de nummer 3 in het klassement, SDO uit Westerhaar. Belangen voor beide ploegen deze wedstrijd waren groot, want bij winst kon Elko nog een promotieplaats veroveren naar de tweede klasse en mocht SDO winnen dan zat er voor de ploeg uit Westerhaar wellicht nog een stunt richting het kampioenschap in. Vanaf het begin van de wedstrijd domineerde Elko en kon daardoor de vroeg opgebouwde voorsprong de hele wedstrijd behouden, waardoor er afgefloten werd bij een stand van 11 tegen 15.

Na vorige week gelijkgespeeld te hebben tegen medekoploper Blauw Zwart had Elko het kampioenschap niet meer in eigen hand. Ondanks de gedeelde eerste plaats had Blauw Zwart de betere papieren in het onderling resultaat dat door de KNKV voorgeschreven wordt als criterium voor bepaling van de kampioen. Naast promotie van de nummers 1 zullen ook de beste drie nummers 2 uit de derde klasse promoveren en om daar aanspraak op te maken moest Elko deze zaterdag winnen van de ploeg uit Westerhaar. Met een bus vol supporters werd er richting Westerhaar afgereisd en kon Elko zich opmaken voor de slotwedstrijd van dit zaalseizoen.

Blessureleed

Elko, dat dit zaalseizoen nogal wat pech heeft met blessureleed en pijntjes bij de spelers, kon vandaag in dezelfde opstelling beginnen als vorige week. Er werd gestart met in de aanval Hendri Kerssies, Jesse Everaarts, Esther Jans en Romy Pieters en in de verdediging Stefan Smit, Tygo Dijkslag, Mila Wachtmeester en Linda Santing. De lading van de wedstrijd was bij de spelers van beide ploegen van de gezichten af te lezen en in het begin van de wedstrijd werden er dan ook aan beide kanten wat onhandige concentratiefouten gemaakt. Elko kon hier het meest van profiteren en wist uit te lopen naar een stand van 0-4, voordat SDO de 0 op het scorebord liet verdwijnen. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de Elkoërs beter in het spel en wisten middels mooie aanvallen de voorsprong uit te bouwen van 1-4 naar maar liefst 1-7. De frustratie bij SDO was met name in het fysieke spel terug te vinden, waardoor het tijdens de wedstrijd letterlijk hard tegen hard ging. Toch bleef de ploeg uit Elim het vertrouwen houden en uitstralen dat er voor SDO vandaag weinig kans op succes was. Ruststand deze wedstrijd was 4-10.

Attent blijven in tweede helft

In de rust benadrukten coaches Henry Bijl en Henk Wachtmeester dat net als vorige week er niet gerekend moest worden op een makkelijk vervolg van de wedstrijd. SDO is een ploeg die voldoende kwaliteit in huis heeft om bij verslapping van Elko terug in de wedstrijd te komen, waardoor Elko het zich wellicht onnodig moeilijk zou kunnen maken. Sterk beginnen en scherp in de afronding was dan ook het devies. De tweede helft was het SDO die beter uit de kleedkamers kwam en middels twee mooie scores weer iets dichterbij kwam (6-10). Elko wist minder makkelijk dan de eerste helft tot scoren te komen en dat zorgde ervoor dat er bij SDO hoop bleef op de winst. Wat voor de Elkoërs ook niet meehielp was de enorme vrijheid die de scheidsrechter gaf voor het fysieke spel van SDO en daardoor werd het aantal gemaakte overtredingen de tweede helft alleen maar meer, wat de kwaliteit van het spel niet ten goede kwam. Ondanks dat SDO de tweede helft meer scoorde dan Elko, bleek na 60 minuten spelen dat de opgebouwde voorsprong van de eerste helft voldoende was voor de winst. Inmiddels was tijdens de wedstrijd duidelijk geworden dat Blauw Zwart geen punten verspeeld had en dat Elko genoegen moest nemen met de tweede plaats in deze poule. Een tweede plaats die wel recht geeft op promotie naar de tweede klasse en die gezien de smalle selectie en het vele blessureleed een enorm knappe prestatie is.

Scores deze wedstrijd kwamen van Stefan Smit, Hendri Kerssies (beide 4x), Mila Wachtmeester, Jesse Everaarts (beide 3x) en Tygo Dijkslag (1x).