Elko neemt na spannende wedstrijd punten mee naar huis

Elko speelde een spannende wedstrijd.

Elko speelde een spannende wedstrijd. Foto Elko

Elko speelde zaterdag uit tegen Regio ‘72 uit Vaassen. Een ploeg die een punt boven de Elimieten stond, dus was er alles aan gelegen om te winnen. Na zestig minuten floot de scheidsrechter af met een stand van 13-15 in het voordeel van Elko

Wegens blessures en afwezigen speelden bij Elko in de aanval Hendri Kerssies, Jeroen Smit, Nicole Smit en Romy Pieters. In de verdediging startten Tygo Dijkslag, Stefan Smit, Mila Wachtmeester en Linda Santing.

Gelijk op

In het begin van de wedstrijd gingen de teams gelijk op. Beide ploegen scoorden om en om, wat de stand 4-5 maakte. Halverwege de eerste helft had Elko mooie aanvallen en de ploeg maakte de kansen af. Op het scorebord stond dan ook een stand van 4-8. Deze stand hielden de gasten niet lang vol. De ploeg uit Vaassen scoorde hierna vier maal op rij door slappe verdediging en minder goede aanvallen van Elko’s kant. De scheidsrechter floot voor de rust met een stand van 8-8 op het scorebord.

In de rust benadrukten coaches Henry Bijl en Henk Wachtmeester dat het team alleen de goede kansen moest opzoeken en het eigen spel blijven spelen.

Na het fluitsignaal voor de tweede helft wist Regio ’72 vrij snel de korf te vinden, wat een stand van 10-8 op het scorebord bracht. Hierna wisten beide partijen steeds om en om de korf te vinden, wat uitkwam op een stand 13-13.

Nieuwe energie

Cecil Uiterwijk Winkel werd binnen de lijnen gebracht om nieuwe energie in het vak te brengen. In de laatste fase van de wedstrijd trok Elko de wedstrijd naar zich toe door twee keer te scoren en zo de stand in het voordeel van de Drenten te beslissen.

Zaterdag 3 juni speelt Elko 2 thuis tegen Hellas’63 om 14.00 uur en Elko 1 speelt ook tegen Hellas’63 om 15.30.