Elko morst punten in matige wedstrijd tegen Noveas

Elko speelde maar matig tegen Noveus.

Elko speelde maar matig tegen Noveus. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Na drie speelweekenden winst was afgelopen weekend Noveas uit Steenwijk de tegenstander van Elko. Een tegenstander die net boven de hekkensluiter in de poule geklasseerd stond en dus op papier een wedstrijd die voor de Elimmers te winnen moest zijn. Ondanks dat Elko kwalitatief veel meer op de mat wist te leggen dan Noveas moest het na 60 minuten toch genoegen nemen met een gelijkspel bij 14-14.

Het leek erop dat Elko de flow in deze poule van de vierde klasse te pakken had. Vorige week werd wat moeizamer gewonnen, maar de weken daarvoor was Elko overtuigend de betere in de gewonnen wedstrijden. Deze week was het de beurt aan Noveas uit Steenwijk, een ploeg die dit seizoen nog maar weinig punten wist te sprokkelen en op papier dus een tegenstander die voor de Elkoërs - die tweede staan - te winnen moest zijn. Elko startte deze zaterdag met in de aanval Hendri Kerssies, Tygo Dijkslag, Nicole Smit en Fabienn Morsink. In het verdedigingsvak startten Stefan Smit, Peter Kroezen, Esther Jans en Hilma Dolstra.

Matige start met moeizaam scorend Elko

Ondanks het verschil in het klassement begon Elko matig aan deze wedstrijd en daardoor was het eerste deel van de eerste helft voor Noveas. Elko wist de korf maar moeizaam te vinden en Noveas wist veel uit dode spelmomenten te scoren, waardoor voor de Elkoërs vooral de rol van achtervolger weggelegd was. Noveas werd hierin geholpen door een scheidsrechter die duidelijk gekomen was om te fluiten en die beide ploegen maar weinig tot korfballen liet komen. Elke mogelijkheid om te fluiten werd aangegrepen en zo werd er een hele tijd gespeeld van vrije bal naar vrije bal, waarin met name de scheidsrechter de hoofdrol vertolkte. Tot een stand van 6-6 wist Elko niet op voorsprong te komen en was de wedstrijd voor de Steenwijkers. Na deze gelijke stand kwam Elko na enkele goede aanvallen langszij en wist zelfs uit te lopen tot een stand van 9-6. Helaas voor de Elkoërs wisten de gasten de aansluiting te houden middels enkele afstandschoten en werd er gerust bij een stand van 9-8.

Meer variatie nodig voor winst

In de rust waren trainer/coaches Henk Wachtmeester en Henry Bijl eensgezind, wederom liet Elko het betere van het spel zien, maar toch liet de afronding te wensen over. Iets dat vorige week uiteindelijk de wedstrijd ook onnodig spannend maakte. De boodschap was dan ook duidelijk; meer variatie en betere afronding om Noveas op de knieën te dwingen in de tweede helft.

Duur puntenverlies

De tweede helft begon voor de Elkoërs prima, na twee mooie kansen wist de ploeg uit Elim de voorsprong weer uit te bouwen na drie scores verschil bij 11-8. De tweede helft werden Mila Wachtmeester en Papien Schonewille nog in het veld gebracht om nieuwe energie te geven aan het spel van de Elkoërs. Echter waren de gasten geenszins van plan om zich hier zomaar gewonnen te geven en vonden ze wederom de aansluiting bij een stand van 11-10. Nog steeds wist Elko de voorsprong te houden en na een hele tijd om en om gescoord te hebben was met 5 minuten op de klok de stand twee verschil in de het voordeel van de Elkoërs bij 14-12. Volwassen de wedstrijd uitspelen was dan ook het devies om na een moeizame partij wederom de punten in Elim te houden. Helaas waren de gasten niet bereid om in deze gedachtegang mee te gaan en wisten ze in een rommelig eind van de wedstrijd nog tweemaal te scoren, waardoor Elko genoegen moest nemen met een gelijkspel die voelde als een verliespartij. Scores deze wedstrijd kwamen van Hendri Kerssies (4x), Stefan Smit (3x), Esther Jans, Tygo Dijkslag (beide 2x), Nicole Smit, Peter Kroezen en Fabienn Morsink (allen 1x). Duur puntenverlies waar koploper SDO uit Westerhaar wederom wist te winnen en dus ongeslagen blijft in deze poule van de vierde klasse.