Elko kantelt de wedstrijd in de tweede helft tegen SDO uit Schoonoord

Elko tegen SDO afgelopen weekend. Foto: Andre Weima

Afgelopen zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander deze week was SDO uit Schoonoord een onbekende tegenstander voor Elko. Na een matige eerste helft met ruststand 6-9 kantelde de wedstrijd in de tweede helft en werd er gewonnen met 20-15.

Elko startte deze wedstrijd met in de aanval Peter Kroezen, Hendri Kerssies, Hilma Dolstra en Lianda Schonewille. In de verdediging met Stefan Smit, Kars van Dijk, Papien Schonewille en Romy Pieters. Elko speelt in de zaal met maar 1 team, dit leek een ieder verstandig in verband met corona en de krappe selectie. Elko zit met EKC 2000 en SDO Schoonoord in een poule in deze verkortte zaalcompetitie. De eerste thuiswedstrijd werd gewonnen en Elko was er op gebrand om ook deze tweede thuiswedstrijd te winnen.

De eerste helft gingen beide teams gelijk op en scoorden de teams om en om tot een stand van 5-5. Daarna stokte het scoren bij Elko, de aanval werd niet meer zorgvuldig opgebouwd, ook door snel balverlies en weinig reboundvermogen. Hierdoor werd er besloten om 10 minuten voor rust Kars van Dijk eruit te halen voor Tygo Dijkslag. Dit bracht nog niet direct het gewenste resultaat en SDO wist uit te lopen naar een 6-9 ruststand. In de rust hamerden de trainers erop om de aanval zorgvuldiger aan te pakken, dat een ieder zich houdt aan de gemaakte afspraken en verdedigend goed communiceren naar elkaar.

Terug op voorsprong

De tweede helft begon nog niet voortvarend aan de kant van Elko, want al snel stond de 6-10 op het scorebord. Daarna kwam het kantelpunt en Elko scoorde viermaal op rij tot 10-10. Al vlot in de tweede helft werd Esmee Vogelzang ingebracht voor Lianda Schonewille. Hierna ging het weer gelijk op tot een stand van 13-13. Het trainers trio besloot nog een tweetal wissels toe te passen, Esther Jans kwam in het veld voor Romy Pieters en Mila Wachtmeester voor Papien Schonewille. Na een 15-13 voorsprong voor Elko, kwam SDO nog éénmaal op 1 punt, maar daarna is Elko eigenlijk niet meer in de problemen gekomen. Met nog een kleine 5 minuten te spelen werd Jesse Everaats ingebracht voor Hendri Kerssies. Elko sloot de wedstrijd af met een klinkende 20-15 overwinning.

Nieuws

menu