Elko kampioen na winst op Leonidas

Elko speelde met overtuiging en overwicht tegen Leonidas. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Voor Elko stond zaterdag het laatste speelweekend van het veldseizoen op het programma. Tegenstander was rode lantaarndrager Leonidas uit Noordwolde. Elko wist vanaf het eerste moment van de wedstrijd te overtuigen en makkelijk de korf te vinden, waardoor Leonidas korfballend weinig in te brengen had. Eindstand van de wedstrijd was dan ook een duidelijke 34-18, waarmee Elko het kampioenschap in de vierde klasse op naam wist te schrijven.

Dat ook in de sport vreugde en verdriet soms dicht bij elkaar kunnen liggen werd afgelopen week bij KV Elko maar weer eens duidelijk. Wegens het overlijden van clubicoon en erelid Tonnis Santing werd er deze zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte gehouden. Daarnaast speelde Elko met rouwbanden om een clubman te eren die er zonder twijfel graag bij had willen zijn om te zien hoe zijn club deze zaterdag kampioen zou worden.

Toch goed begin

Elko startte deze zaterdag met in de aanval Hendri Kerssies, Tygo Dijkslag, Nicole Smit en Papien Schonewille. In het andere vak startten in de verdediging Stefan Smit, Peter Kroezen, Mila Wachtmeester en Esther Jans. Elko liet vanaf minuut één zien dat er voor Leonidas niets te halen was in Elim en dat resulteerde in een doelpuntrijke wedstrijd die voor het publiek zeer vermakelijk was om naar te kijken. Binnen enkele minuten wist Elko uit te lopen naar een stand van 4-0 om vervolgens door te stomen naar 11-4. Elko kon deze zaterdag over de voltallige eerste selectie beschikken en halverwege de eerste helft mocht ook Hilma Dolstra haar eerste voetstappen in het veld zetten in deze kampioenswedstrijd. In het laatste deel van de eerste helft wist Leonidas middels enkele strafworpen nog enigszins mee te scoren wat resulteerde in een ruststand van 15-7.

Doorgaan en genieten

In de rust benadrukten coaches Henk Wachtmeester en Henry Bijl dat er vooral op deze voet verder gegaan moest worden. Het was duidelijk dat Elko dit niet meer uit handen ging geven en de taak was dan ook vooral om te genieten van deze mooie afsluiting van het veldseizoen. Dat die boodschap niet aan dovemans oren gericht was bleek ook de tweede helft. Waar tot een stand van 18-8 nog om en om gescoord werd wist Elko vanaf dat moment maar liefst 7 scores achter elkaar te maken. Het werd steeds duidelijker dat de goed geoliede scoringsmachine van de Elkoërs deze zaterdag over de magische 30 scores ging komen. Ondanks het warme weer en de hierdoor conditioneel zware wedstrijd wist Elko keer op keer mooie aanvallen op te zetten en te blijven scoren. Met een eindstand van maar liefst 34-18 werd het laatste fluitsignaal gegeven en kon het kampioensfeest losbarsten. In een seizoen dat zich kenmerkte door een wat stroeve eerste helft groeide Elko in de tweede seizoenshelft uit tot een team dat onder de kundige leiding van Henk Wachtmeester en Henry Bijl volwassen de wedstrijden wist te winnen en met slechts drie verliespunten het kampioenschap op naam kon schrijven. Scores deze wedstrijd kwamen van Hendri Kerssies (10x), Esther Jans (9x), Peter Kroezen, Nicole Smit (beide 5x), Stefan Smit (3x), Mila Wachtmeester en Papien Schonewille (beide 1x).

Nieuws

menu