Elko begint de tweede helf van het veldseizoen met geflatteerde nederlaag in uitwedstrijd tegen Lintjo

Elko komt onvoldoende tot scoren.

Elko komt onvoldoende tot scoren. Foto: Mila Wachtmeester

Elko mocht het in de eerste veldwedstrijd van de tweede competitiehelft opnemen tegen de nummer 5 in het klassement, Lintjo uit Oldeberkoop. De wedstrijd werd gespeeld op het korfbalveld in Oldeberkoop, waar Lintjo op hun thuisfront dan ook de wedstrijd domineerde. De thuisploeg heeft hun vroege voorsprong uitgebouwd naar een eindstand van 27-14.

Na een mooie afsluiting van het zaalseizoen, waar Elko promotie behaalde met een gedeelde eerste plek in het klassement, werd er met frisse moed begonnen aan een eerste veldwedstrijd. Elko startte in een andere samenstelling dan waar het zaalseizoen mee geëindigd is. Dit komt door aardig wat pech in blessureleed. Er werd gestart met in de aanval Stefan Smit, Tygo Dijkslag, Cecil Uiterwijk-Winkel en Mila Wachtmeester en in de verdediging Jelmer Dijkslag, Jesse Everaarts, Nicole Smit en Romy Pieters. Door in deze nieuwe samenstelling te spelen, was het nog al wat zoeken voor de Elkoërs tijdens de wedstrijd. Lintjo speelde hier goed op in en kwam snel op voorsprong door een aantal snelle doelpunten. Elko had moeite om in het spel te komen en de kansen die ze kregen werden niet benut. Al snel bleek dat het voor de spelers van Elko veel moeite kostte om zich te herpakken en lieten hiermee de thuisploeg op een voorsprong komen van 5-0. Hierna kwam het eerste doelpunt van Elko. Aansluitend werden er een aantal mooie aanvallen uitgespeeld en de Elkoërs maakten flink gebruik van de verdedigende overtredingen van Lintjo. Hierop volgden dan ook een aantal goals, waardoor de stand uitliep tot 9-6. Het was van belang voor Elko om te blijven strijden voor de winst en dat dit het keerpunt in de wedstrijd kon zijn. Om nieuwe energie in het veld te brengen, werd Kars van Dijk ingebracht. In de eerste helft werd er van beide kanten nog wat gescoord, maar het was niet genoeg om Lintjo bij te houden. De ruststand was 12-7 in het voordeel van Lintjo.

Aanvallen afmaken

In de rust werd benadrukt door coaches Henry Bijl en Henk Wachtmeester dat er meer beleving in het spel moest worden gebracht om nog wat in te kunnen brengen. Dit is namelijk iets wat ontbrak in het overgrote deel van de eerste helft. Het was duidelijk voor de Elkoërs dat de aanvallen die werden opgezet, nu ook daadwerkelijk af moeten worden gemaakt met een score. Ondanks de achterstand van 12-7 bij rust, begon Elko toch met hernieuwde energie aan de tweede helft. Het team had hoop om de wedstrijd nog naar zich toe te trekken. Toch bleek al snel dat het lastig zou worden, aangezien het spel van Elko nog steeds niet overtuigend was. Hoewel de spelers fanatiek de kleedkamer uitliepen, werden de aanvallen wederom niet beloond met een score voor Elko. In de tweede helft bleef Lintjo de bovenliggende partij en wisten ze hun voorsprong steeds verder uit te breiden door slappe verdediging van Elko. De scheidsrechter floot de wedstrijd af met de eindstand 27-14.

De volgende wedstrijd zal pas op 13 mei gespeeld worden. Dit keer tegen de club waar Elko het zaalseizoen mee heeft afgesloten, SDO uit Westerhaar. Dit belooft wederom een pittige wedstrijd te worden, aangezien de clubs elkaar vaker tegenkomen. De scores deze wedstrijd kwamen van Mila Wachtmeester (4x), Stefan Smit, Nicole Smit, Romy Pieters (allen 2x), Jesse Everaarts, Cecil Uiterwijk-Winkel, Tygo Dijkslag en Jelmer Dijkslag (allen 1x)