Elim zonder tegentreffers voorbij Meppel

Elim brak regelmatig succesvol door de verdediging van Meppel. Foto: Daan Prest

Door de slechte weersomstandigheden van afgelopen weken was het hoofdveld van Meppel onbespeelbaar verklaard. Er werd uitgeweken naar een slecht kunstgrasveld wat meer leek op een vloerkleed. Elim had aan de vorige uitwedstrijd tegen Meppel slechte herinneringen overgehouden en wilde deze keer niet met een forse nederlaag naar huis worden gestuurd.

Onder leiding van scheidsrechter Buitenhuis werd de wedstrijd om 15.00uur afgetrapt onder een prachtig voorjaarszonnetje. Veel Elim supporters waren dan ook weer mee gereisd om deze wedstrijden te aanschouwen.

Verrassende voorsprong

De mannen van Sikkes waren er op gebrand om de overwinning mee naar huis te nemen en al snel mocht Buitenhuis een vrije bal voor Elim geven. Het was dan ook Meppel wat de boel moest afblokken en in de beginfase mocht Elim meerdere vrije trappen nemen. De eerste corner voor Elim werd maar nipt naast gekopt door Prij. Uit de daarop volgende corner wist hij wel te scoren. Een afvallende bal kwam voor zijn linkervoet terecht en met een diagonaal schot buiten de zestien meter schoot hij in de rechter-bovenhoek snoeihard raak (0-1). Daarop mocht Elim alweer een vrije trap nemen en bijna alle Meppelers waren nog bezig met de muur of keeper Van der Belt zag de bal in het netje liggen. De snelgenomen vrije trap van Y. Benjamins werd door Buitenhuis goedgekeurd ondanks vele protesten van Meppelerzijde (0-2). Met een snelle uitval wist Van der Zweerde Terpstra te verschalken, maar Prij hielp zijn keeper en haalde de bal nipt op tijd van de doellijn.

Blessures door kunstgras?

Halverwege deze helft kreeg Meppel haar eerste corner te nemen en kon Terpstra deze opnieuw verwerken tot een de volgende corner. De Meppelse keeper pakte vakkundig klem, zodat het gevaar weer voor even was geweken. Met een volgende corner had Prij bijna zijn tweede goal te pakken van deze middag. Hij kwam echter ongelukkig terecht, verzwikte zijn enkel en moest een blessurebehandeling ondergaan. Middenvelder Kwant kwam even later ongelukkig terecht en moest hierna al snel het veld verlaten. Invaller Bisschop kwam voor hem binnen de lijnen na ruim een half uur spelen. Elim kreeg voor de rust nog de nodige kansen door M. Doldersum en M. Koops, maar er werd niet meer gescoord.

Vergroten score

Na rust wilde Elim de voorsprong snel uitbreiden. Dit ging C. Fidom iets te snel en dit moest hij bekopen met de enige gele kaart van deze middag. De doorgebroken jeugdspeler Diphoorn werd op onreglementaire wijze onderuit gehaald langs de zijlijn. De vrije trap van M. Doldersum werd goed voor gegeven en kwam bij Prij terecht. Deze speelde hem binnen het doelgebied naar Diphoorn en deze kon van dichtbij de 0-3 te scoren. Een vrije trap genomen door M. Doldersum draaide maar net langs de tweede paal buiten de goal over de achterlijn. Een soloactie van J. Benjamins kon door keeper Van der Belt ternauwernood worden gekeerd. Een prima soloactie van M. Doldersum over de linkervleugel zorgde voor onrust in de verdediging van Meppel en zijn voorzet kwam tegen het been van verdediger Stroeve, die de bal hiermee van richting veranderde en zijn eigen keeper verschalkte (0-4). Vijf minuten later was M. Doldersum zelf wel doeltreffend en kon hij van dichtbij na een assist van Benjamins de 0-5 laten aantekenen.

Eretreffer wil er niet in

Meppel probeerde er van alles aan te doen om de eretreffer te scoren maar het geluk zat hen vandaag niet mee. Een vrije bal van Van der Zweerde ging net naast. C. Fidom miste een enorme kans van dichtbij en zijn kopbal uit een vrije trap van van Dijk ging ook net naast. Er volgden in de eindfase nog meerdere wissels aan beide zijden maar gescoord werd er niet meer. Hiermee wist de goed keepende Terpsta weer een clean sheet te behalen. Zo doet Elim goede zaken en loopt het uit op de onderste regionen van de ranglijst. Volgende week speelt Elim in een thuiswedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst, Gorecht.

Nieuws

menu