Elim wint in doelpuntenfestijn van De Weide

Elim zette direct flink druk op de verdediging van De Weide.

Elim zette direct flink druk op de verdediging van De Weide. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

In een sfeervolle entourage met vuurwerk en grote spandoeken werd de derby dit weekend in Elim afgetrapt door de pupil van de week, Kayo Schonewille. Na het winnen van de toss kwam Klomp al snel in balbezit en op zijn geheel bekende eigen wijze wist hij het eerste, maar ook zijn honderdste, voor Elim te scoren (1-0).

Elim hield de druk er goed op want vier corners op rij brachten geen extra doelpunten omdat sluitpost Hemmes goed bij de les was. Halverwege deze helft kreeg J. Benjamins een geweldige kans om de voorsprong te vergroten na voorbereidend werk van Klomp en M. Doldersum. Een soloactie van broer Daymen werd na het passeren van vier tegenstanders onreglementair onderbroken en resulteerde in een vrije trap.

Te weinig gescoord

Uit de afvallende bal kwam J. Benjamins in bezit en na een fraaie actie schoot hij de bal onberispelijk in de verre hoek (2-0). Een liesblessure noopte trainer Smid er toe om zijn aanvoerder Lugtenberg te wisselen voor Djababoe. Het was Strijker, die met een hard schot over de lat, een geweldige kans op de aansluitingstreffer om zeep hielp. Vlak voor rust was het keeper Terpstra, die tegen zijn oude ploeg, finaal de mist in ging. Een terugspeelbal werd door hem onvoldoende op waarde ingeschat en Strijker was er als de kippen bij om dit cadeautje uit te pakken (2-1). In de extra tijd werd de 3-1 nog voor buitenspel teruggefloten en zo werd de thee met een nipte voorsprong opgezocht.

Goede redding keeper

Na de rust kwam De Weide fel uit de kleedkamer terug en ging het op jacht naar de gelijkmaker. Een strak afstandsschot van Strijker ging dan maar net over. Ook een vrije trap van Coulier kon door Terpstra ternauwernood tot corner worden verwerkt. Aan de andere kant was het Klomp, die zijn van richting veranderde bal net naast zag gaan. Een blessurebehandeling van Bremer vroeg de nodige tijd en hij werd even later vervangen door Koekoek. Een snelle uitval van de Weide bracht Ronkes in stelling maar zijn inglijdende schuiver werd weer uitstekend door Terpstra van zijn voet gegrist. Na een uur spelen was het de bijna onzichtbare scheidsrechter Aartsen, die de eerste gele kaart aan Klomp gaf naar een charge op het middenveld. Een buitenspelgoal van de Weide werd na veel kritiek daarna door hem afgekeurd. Een vrije trap van Mulder werd via de muur tot corner gepromoveerd maar ook deze leverde niets op.

Terug in de race

Terpstra had zich tegen zijn oude ploeg weer volledig hervonden in de loop van de wedstrijd, want een vrije trap ineens werd uitstekend gepareerd door hem. Elim wat het betere spel had wist dit nog niet in doelpunten om te zetten. Een corner van M. Doldersum belandde op het hoofd van de mee opgekomen Prij. Deze kopte loepzuiver, diagonaal en onhoudbaar voor keeper Hemmes in de verre linkerbovenhoek (3-1). Inmiddels was centrale verdediger Boertien vervangen door Metselaar. De eerste overwinning dit seizoen leek over de streep getrokken maar het venijn zat hem deze keer echt in de staart. Vlak voor tijd wisten Strijker en Ronkes van dichtbij te scoren en zo de stand weer op 3-3 terug te brengen.


Spannende slotminuten

In de extra tijd werd het nog ongemeen spannend, wie de winnende treffer deze middag zou maken. Zo kregen Diphoorn en M. Doldersum nog geweldige kansen maar was het D. Doldersum, die tussen twee De Weidespelers binnen de beruchte lijnen werd neergelegd. Scheidsrechter Aartsen wees direct naar de penaltystip en hierna beslechte M. Doldersum met een hard schot door het midden de eindstand op 4-3. Volgende week speelt Elim een uitwedstrijd tegen Achilles 1894 in Assen. Eind goed, al goed!


Opstelling Elim: L. Terpstra, B. Koops, W. Boertien (66. P. Metselaar), R. Prij, E. Njagul, J. Doldersum, Y. Benjamins, D. Doldersum, J. Benjamins, H. Klomp (83. D. Diphoorn), M. Doldersum.