Elim verliest in doelpuntrijke wedstrijd van Vroomshoopse Boys

Elim kan de Vroomshoopse Boys in de eerste helft goed bijbenen.

Elim kan de Vroomshoopse Boys in de eerste helft goed bijbenen. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Elim ontving dit weekend de Vroomshoopse Boys, een team waartegen in een ver verleden tijdens een thuiswedstrijd niet gescoord werd. Dit gebeurde deze keer wel aan beide zijden, waarbij Elim aan het kortste eind trok en een 3-5 verlies moest incasseren.

Al snel kwam Vroomshoop door J. Derks op een 0-1 voorsprong door matig acteren van de verdediging. Vlak voor rust had middenvelder J. Doldersum wel de grote kans op de gelijkmaker te scoren maar hij zag zijn schot van dichtbij hoog overgaan. Na de rust, amper 1 minuut gespeeld, was hij wel de aangever van de gelijkmaker door Diphoorn (1-1). Na een uur spelen was hij zelf de doelpuntenmaker maar helaas scoorde hij in het verkeerde doel (1-2). Hij ging echter niet bij de pakken neerzitten en scoorde vervolgens weer de gelijkmaker vanaf de aftrap (2-2). Door twee kapitale blunders in de verdediging wist Vroomshoop door Verschoor weer op een 2-4 voorsprong te komen. Bij het sluiten van de markt wisten beide ploegen nogmaals te scoren door Derks en Y. Benjamins, die de eindstand daardoor bepaalden op 3-5. Daardoor ongelukkig puntverlies voor Elim en een blije Boys, die met de punten in de knip huiswaarts keerden en mee blijven doen voor de koppositie. Volgende week speelt Elim uit tegen Sparta Enschede wat weer een lastige opgave gaat worden.

Scherp gevlagd aan beide zijden

Een vrije trap voor Elim leverde direct voor M. Doldersum een grote kans op om de score te openen. Keeper Kok wilde hier echter niet aan meewerken en gaf hiermee de 1ste corner van deze middag weg. Tien minuten later werd een bal van de achterlijn goed terug gelegd en was het J. Derks die met een geplaatst schot voor keeper Lunenborg de score voor de gasten wist te openen (0-1). Vervolgens waren beide grensrechters scherp aan de vlag en werd er meerdere malen voor buitenspel terug gefloten. Een vrije trap van aanvoerder Dogger leverde een grote kans op maar met veel geluk kwam sc Elim goed weg. Er kwam een eerste gele kaart voor Drenthen na het neerhalen halen van aanvaller Bos vlak buiten de zestien. De lage vrije bal van M. Doldersum kon vrij eenvoudig worden weggetikt door de Vroomshoper defensie. Een voorzet van J. Derks werd door aanvoerder Dogger nogmaals over geschoten en toonde hiermee aan dat de gasten op dat moment wel de bovenliggende ploeg in deze fase van de wedstrijd waren.


Grote kans op gelijkmaker

Vlak voor de rust had J. Doldersum de grote kans om de gelijkmaker te scoren na een assist van zijn oudere broer Daymen. Maar hij hing helaas teveel achterover en zag mede daardoor de bal bij hoofdsponsor Plus in de achtertuin verdwijnen. D. Doldersum liep vlak voor de rust nog een onnodige gele kaart op voor doorgaan op zijn directe tegenstander en gescoord werd er niet meer zodat de kleedkamers met een kleine achterstand werden opgezocht.


Thee bleek wondermiddel

Wat er in de thee zat weet niemand maar veel supporters hebben de gelijkmaker van Diphoorn niet gezien. Hij wist fraai bij de 2de paal na een assist van J. Doldersum de bal op miraculeuze wijze binnen 1 minuut spelen binnen te tikken (1-1). Een vrije trap over de muur van Verschoor werd door keeper Lunenborg nog gepareerd. Een snelle uitval van Elim werd teruggefloten door scheidsrechter van Beek omdat Bos bij de aanname van de bal hands gemaakt zou hebben. Even later lag J. Doldersum plotseling tegen vlakte en de scheidrechter beoordeelde dat zowel hij als aanvoerder Dogger geel moesten krijgen. Waarschijnlijk is de situatie voorafgaand aan dit incident anders geweest en had de leidsman er geen zicht op. Een licht gefrustreerde broer moest het later ook nog eens met geel bekopen omdat hij te laat de bal aantikte en slechts een speler geraakte. Eén vrije trap voor de gasten werd slecht weg gewerkt en het was J. Doldersum die de bal niet onder controle kreeg en hij wist zo zijn eigen keeper te passeren (1-2). Maar een snelle uitval met hem in de hoofdrol zorgde ervoor dat hij zijn onverdiende fout goed wist te maken (2-2).


Verschoor deed het even voor

Een goed in de wedstrijd zittende Verschoor wist na 2 klungelige momenten in de verdediging de score uit te breiden na 2-4, ook al omdat J. Derks zijn grote kans eerder naast zag gaan. Sc Elim bleef niet achter over leunen en zocht zeker de aanval op maar Bos en Diphoorn waren beide te rap voor grensrechter Bosch. Aan beide zijden volgden meerdere wissels en kreeg invaller Runhart nog geel voor het van de sokken lopen van keeper Lunenborg. Ook bij de 2-5 was de verdediging na balverlies niet bij de les en kreeg J. Derks de gelegenheid om vanmiddag zijn 2de treffer te scoren. In bijna de extra tijd wist aanvoerder Y. Benjamins ineens uit een vrije trap nog de 3-5 te scoren maar veel effect op de eindstand had deze score niet meer. Met toch veel doelpunten in deze laatste thuiswedstrijden was het een vermakelijke partij voor de neutrale toeschouwer. Volgende week speelt sc Elim dit jaar haar laatste uitwedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst, Sparta Enschede. Na afloop werd er samen nog gekeken naar de WK wedstrijd Nederland-Amerika en waardoor het nog lang onrustig bleef rondom het sportpark van sc Elim.