Elim valt in herhaling tegen Gramsbergen

Elim had wel kansen, maar maakte slechts één doelpunt.

Elim had wel kansen, maar maakte slechts één doelpunt. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Na een verlies eerder deze week in de doordeweekse wedstrijd tegen FC Meppel was het trainer E. Sikkes er alles aangelegen om vandaag de punten thuis te houden. Deze punten zijn zeer belangrijk voor het meestrijden in de derde periode maar evenzo belangrijk voor handhaving in de tweede klasse. Uit betrouwbare bron bleek dat hij vandaag genoegen zou nemen met een 1-0 overwinning. Aan het eind van de middag zou blijken wat de uitkomst van deze prognose zou zijn.

Gramsbergen nam vanaf meet aan direct het initiatief en superspits R. Seinen was bijna bij de openingstreffer. Gelukkig voor alle Elim supporters stond zijn vizier nog niet op scherp. Na twee buitenspelsituaties aan Gramsbergerzijde nam Elim het spel over maar kwamen er zeker nog kansen voor de bezoekers. Na een klein kwartier spelen moest K. Jager helaas al het veld verlaten met een blessure en mocht L. Slot zijn plaats innemen. Hiermee leek voorlopig de angel uit de Gramsberger aanval gehaald, maar niets bleek minder waar want een schot van N. Dekker ging rakelings voorlangs als verdediger B. Koops zich er niet volop voor had gegooid. Dit had wel de eerste blessurebehandeling door verzorgster A. Alting tot gevolg maar gelukkig kon hij verder spelen.

Kans om te scoren

Na een kwartier spelen was H. Klomp bij de openingstreffer na een assist van W. Boertien maar hij schoot over. Zijn volgende kans uit een corner van M. Doldersum wist hij wel te benutten nadat W. Boertien deze keurig terug kopte voor zijn voeten (1-0). Na een uitbal over de zijlijn liet de scheidsrechter R. Boer in het voordeel van Elim doorspelen en dit bracht M. Doldersum in positie om vanaf rechts een mooie voorzet te geven. Helaas waren er geen medespelers voor de goal die zijn voorzet konden verzilveren tot een doelpunt. Hierna werd er na een terugspeelbal flink druk gezet op keeper J. Kosters en moest hij uit nood de bal over de zijlijn trappen. Na een half uur spelen mocht Elim een vrije trap nemen die te snel werd genomen volgens scheidsrechter R. Boer.

Gemiste kans op de paal

Na de herhaalde vrije trap van J. Benjamins kopte D. Doldersum op de paal en kon de Gramsberger verdediging de bal nipt tot corner verwerken en vrij ademhalen. Een corner en een buitenspelsituatie van D. Diphoorn zorgden er voor dat Elim weer niet tot scoren toekwam. Een corner voor Gramsbergen werd vervolgens afgeslagen maar de afvallende bal van N. Dekker ging hoog over in de bosschages. Spits R. Seinen zag zijn afstandsschotje voorzichtig langs de buitenkant paal rollen waar dus vanmiddag stand-in keeper D. Klijnstra het nakijken mee had. Klomp had plotseling blessureproblemen en viel ter aarde als leek het een stervende zwaan. Een blessurebehandeling gaf geen soelaas en zo werd hij vlak voor rust gewisseld door jeugdspeler J. Benjamins. Gramsbergen kreeg nog een paar vrije trappen en zo hadden S. Schuurman en R. Seinen nog de kans om de gelijkmaker te scoren. Dit gelukte niet want Y. Benjamins wist weg te koppen en had Elim duidelijker afstand moeten nemen. Zo werd er dan met een geringe voorsprong gerust na het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter R. Boer.

Klijnstra houdt Elim op de been

Na een overtreding op C. Alfring moest Elim toch wel iets meer laten zien na de rust om aanspraak te maken op de overwinning. Maar al snel bleek dat Gramsbergen beter bij de les was, want een snelle uitval zorgde ervoor dat de bal bij D. Houtman kwam. Dit bracht keeper D. Klijnstra in vertwijfeling en deze lag al op de grond voordat hij afdrukte en hiermee de gelijkmaker kon scoren (1-1). Zijn volgende redding was echter van hoogstaand niveau want het harde schot van R. Seinen werd vakkundig tot corner verwerkt. De cornerbal hieruit werd via de afvallende bal door E. v.d. Veen maar nipt overgeschoten. Na een uur spelen was het J. Benjamins die zijn vrije bal van twintig meter afstand maar net over zag gaan nadat hij door een verdediger was getoucheerd. De corner bood een kans voor D. Diphoorn maar deze bal werd weer tot een nieuwe corner verwerkt. Een vlagsignaal van de onafhankelijk ingevlogen grensrechter H. Benjamins werd niet gewaardeerd door de meegereisde supporters, waar hij wel degelijk het gelijk aan zijn zijde had. Sc Elim werd slordig in het verdedigen en gaf de terugvallende R. Seinen te veel ruimte. Hij wist hiermee de vrijlopende E. v.d. Veen achter de linies te bereiken en deze wist D. Klijnstra wel te verschalken (1-2). Een lichte overtreding op invaller J. Benjamins werd als cadeautje door scheidsrechter R. Boer op het middenveld weggegeven. Voordeel wist Elim hiermee niet behalen en de goeie voorzet van D. Doldersum werd door keeper J. Kosters weer angstig buiten de lijnen getrapt. Aan de andere zijde was het D. Klijnstra, die met een wonderbaarlijke redding van zijn rechterhand een verdere achterstand van zijn team kon voorkomen. De corner werd door Gramsbergen echter niet benut.

Identieke score

Wel werd weer bijna een identiek situatie gecreëerd als bij de 2de goal. Een vrije R. Seinen werd niet op tijd gestopt en zijn messcherpe pass op D. Houtman zorgde ervoor dat D. Klijnstra deze middag weer moest vissen (1-3). Even later mocht hij wel de enige gele kaart van deze sportieve middag in ontvangst nemen na het begaan van een nuttige overtreding voor zijn team. Misschien dat hij hiermee wel de aansluitingstreffer voorkwam voor zijn team en hiervoor door hen beloond mag worden. Vlak voor tijd mocht man of the match B. Koops het veld verlaten voor jeugdspeler S. Doldersum. Deze werd vlak op de grens van het zestien metergebied onreglementair gevloerd en hij viel net buiten de beruchte lijnen. De vrije trap hieruit van J. Benjamins ging als een vuurpijl over de ballenvanger. Er volgden nog wat serieuze wissels bij de tegenstander omdat trainer S. Rahantoknam nattigheid voelde aankomen omdat sc Elim de duimschroeven flink aandraaide om de aansluitingstreffer te forceren want het wilde er meer uithalen. Sc Elim kreeg nog wel kansen en de vierde goal van s.v. Gramsbergen werd afgekeurd omdat centrale verdediger Y. Benjamins op tijd uitstapte. Dit weekend moet Elim weer met de meeste kansen tot de conclusie komen dat kansen geen punten opleveren. Aanstaande zaterdag speelt Elim de belangrijke uitwedstrijd tegen s.v. Bedum.