Elim uit de beker gegooid na straffenschoppen

Elim streed fel, maar moest in de strafschoppen serie het hoofd buigen voor SVV'04.

Elim streed fel, maar moest in de strafschoppen serie het hoofd buigen voor SVV'04. Foto: Andre Weima Fotografie

Op een ongebruikelijk tijdstip werd de thuiswedstrijd in de knock-out fase van de beker gespeeld. Tegenstander deze avond was goede middenmoter SVV ’04 uit Schoonebeek, die in de derde klasse C uitkomt.

Trainer Sikkes moest het doen zonder een aantal basisspelers die geblesseerd, ziek of geschorst waren. Gevolg was dat de reservebank gevuld was met aanstormende talenten uit de eigen jeugd. Een puzzel voor Sikkes, die bij menig supporter te denken gaf maar soms is het niet anders. Scheidsrechter van dienst was deze avond dhr. N. Schulte uit Nieuw-Schoonebeek. Elim kreeg al snel een eerste corner te nemen na de aftrap maar twee mooie kansen hieruit wilden niet over de doellijn vallen. Even later was het Klomp, die vriend en vijand verraste door op een lange bal van D. Doldersum door te lopen. De verdediging van SVV was in verwarring gebracht en keeper Wesseling kwam te laat uit zijn doel. Klomp scoorde vervolgens simpel de 1-0. Aan de andere kant was het ook de Elimmer defensie, die een ingespeelde bal niet goed wist weg te werken en Schuurhuis zo’n kansje niet onbenut liet (1-1).

Tegenvaller

Halverwege deze eerste helft moest aanvoerder Y. Benjamins worden gewisseld vanwege een enkelblessure, zodat de wachtkamer bij huisarts Mors nog voller komt te zitten. Jeugdtalent J. Benjamins mocht deze plaats innemen. Een vrije trap van M. Doldersum belandde slechts in de muur maar Jansen liet aan de andere kant van 25 meter afstand zien hoe je deze neemt. Zijn harde schot kon door Terpstra nog ternauwernood worden gekeerd en klem vastgepakt. Schulte ging zich meer met het spel bemoeien en liet meerdere keren te lang doorspelen waar er uiteindelijk geen voordeel was te behalen. Prij liep deze avond tegen de eerste gele kaart aan, omdat hij ter hoogte van de middellijn Moes vloerde om erger te voorkomen. Vlak voor de rust viel toch nog de voorsprong voor SVV’04 te noteren. Na een overtreding van Prij randje 16 mocht Jansen de vrije bal nemen. Deze omzeilde de opgestelde muur en belandde in verre rechterhoek onbereikbaar voor Terpstra (1-2).

Feller uit de kleedkamer

Na rust kwam Elim met een gewijzigde opstelling uit de kleedkamer: Prij was achtergebleven en jeugdspeler Bos viel voor hem in. Elim startte met volle moed aan deze helft en het was M. Doldersum, die zijn eerste schot diagonaal voorlangs zag gaan. Ook invaller Benjamins kreeg een enorme kans na een strakke voorzet van M. Doldersum. Na bijna tien minuten spelen was het de snelle Bos die er vandoor ging maar hij werd net buiten het strafschopgebied neergelegd. Dit leverde aanvoerder Piek een gele kaart op waar de VAR mogelijk een rode had gegeven voor het neerhalen van een doorgebroken speler. De vrije trap van M. Doldersum op zijn broer Daymen leverde niets op. Vervolgens wisselde trainer Kwint Moes voor de Bruin. Na hard werken beloonde M. Doldersum zichzelf met een fraai doelpunt. Opkomend over de rechtervleugel schoot hij diagonaal en hard de verdiende 2-2 binnen.

Hernieuwde voorsprong

Klomp wilde niet achterblijven en na goed doorgaan van Bos over links werd hij in stelling gebracht. Van dichtbij wist hij zo de 3-2 voorsprong te scoren. Elim zette druk op de tegenstander en wist meerdere kansen te creëren maar tot scoren leidde dit niet. De vermoeide B. Koops werd vervangen door J. Vos. Hierna volgde een fase van veel vrije trappen op het middenveld en scherp vlaggen door de grensrechter van Elim. Vlak voor tijd was het Piek die op miraculeuze wijze de bal nog op de lat wist te koppen nadat keeper Terpstra twee bijzonder vreemde reddingen had verricht. Elim liet zich in blessuretijd toch nog verrassen en een snelle counter leverde de 3-3 stand op met een goal van aanvoerder Piek.

Strafschoppenserie

Hierna werden er de vijf beruchte strafschoppen genomen en was het D. Doldersum, die voor Elim de eerste direct miste. Daarna nam Schoonebeek alle strafschoppen feilloos en was Kocks de gevierde man met de mooiste strafschop, die onhoudbaar in de verre bovenhoek schoot. Elim werd hiermee uitgeschakeld in de beker maar waarschijnlijk zal trainer Sikkes er geen slapeloze nachten van krijgen maar slechts vage herinneringen. Hij kan zich nu weer volledig concentreren op de competitie, waar komende weken belangrijke wedstrijden op het spel staan. Volgende week zaterdag speelt Elim thuis zonder publiek tegen the Knickerbockers uit Groningen.