Elim trekt aan kortste eind bij Drenthina

Elim was tegen Oosterwolde succesvoller. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Elim moest ook dit weekend met een incompleet team het veld op. Ditmaal in Emmen tegen Drenthina. Een verlies lag niet in de bedoeling, maar uiteindelijk moest Elim zonder doelpunten en punten het veld verlaten,.

De ploeg van trainer E. Sikkes vertrok zaterdag voor een tweede keer incompleet voor een uitwedstrijd richting Emmen. Bij een winstpartij zou Elim goede zaken kunnen doen. Vandaag verliezen was eigenlijk geen optie. Elim probeerde dan ook een snelle goal te maken maar het wilde niet gelukken. Na bijna een kwartier spelen was Drenthina speler R. Koops dichtbij een goal maar zijn schot ging rakelings over. J. Benjamins was dichtbij een goal want keeper Y. Berends moest redding brengen maar hij werd uiteindelijk geholpen door grensrechter D. Wiegers die voor buitenspel afvlagde. Al snel wisselde trainer P. Timmer J. Arends in voor T. Horstman waar hij misschien beter B. Bakker had kunnen wisselen volgens het eigen thuispubliek.

Rommelig potje voetbal

Door rommelig spel en veel balverlies aan beide zijden oogde het spel niet fraai en het te droge en de hobbelige grasmat maakte het spelen van de bal niet eenvoudiger op. Als een duvel uit een doosje viel dan ook de 1-0 binnen want in een scrimmage binnen het 16 meter gebied wist T. Alders de bal binnen te tikken. Grensrechter H. Hoogeveen zag er een buitenspelsituatie in maar hij werd door scheidsrechter B. Volders genegeerd nadat deze verhaal bij hem was komen halen. Trainer E. Sikkes probeerde de situatie nog te veranderen voor zijn team maar de scheidsrechter was deze middag onvermurwbaar en hij floot zijn eigen wedstrijd. Een doorgekopte bal van Klomp werd door Prij met het hoofd getoucheerd maar een speler van Drenthina zag kans om zijn voorhoofd te raken. Scheidsrechter B. Volders zag hierin ook geen overtreding en liet rustig doorspelen. Vanuit een vrije trap van T. Alders was het R. Koops, die te gemakkelijk diagonaal de bal koppend kansloos achter L. Terpstra wist te werken. Dezelfde R. Koops had even later vlak voor rust nog een grote kans maar zijn afstandsschot ging net naast. Zo keek Elim met de rust tegen een 2-0 achterstand aan en zou het daarna alle zeilen moeten bijzetten om de achterstand weg te werken.

Verrassende blessure

Elim ging na rust meer naar voren spelen en was het vooral R. Prij die zich liet gelden. Maar zijn randje buitenspel werd op tijd weer terug gevlagd. Een schot van B. Bakker werd ternauwernood door L. Terpstra gered en de gefrustreerde B. Bakker moest dit met de eerste gele kaart bekopen. Plotseling uit het niets lag keeper Y. Berends op de grond en moest keeperstrainer P. Sanders zich al warm lopen. Wat er gebeurde bleef onduidelijk maar een blessurebehandeling bleef uit en hij kon de wedstrijd vervolgen. Een schot van J.W. Geleynse ging ver over en de zoveelste nieuwe wedstrijdbal moest uit de dug-out te voorschijn komen. Na een uur spelen was R. Prij dichtbij een aansluitingstreffer maar zijn kopballetje werd net te slap binnen gekopt uit de corner van M. Doldersum. Goed doorzetten van M. Doldersum zorgde ervoor dat Geleynse de bal niet achter kon laten lopen. Grensrechter D. Wiegers stak tot verbazing de vlag op voor een achterbal waar J. Benjamins dacht dat hij door mocht spelen. Het weggooien van de bal voordat Elim een vrije trap kon nemen door M. Arling zorgde ervoor dat hij vanmiddag de 2de gele kaart kreeg. Na een invalbeurt van P. Metselaar mocht R. Prij naar voren doorschuiven om zo het offensief te versterken. Zijn schot ineens was dan ook verrassend voor keeper Y. Berends, maar hij wist deze af te stoppen. De aangevallen keeper L. Terpsta moest buiten het strafschopgebied een blessurebehandeling ondergaan. Speler M. Arling kwam hier goed weg want een kaart hiervoor was niet overdreven geweest. Vlak voor tijd was het P. Metselaar die met een omhaalbeweging na een assist van M. Doldersum probeerde te scoren maar zijn bal ging net naast. Er volgden nog enkele wissels aan beide zijden en Prij kreeg nog een enorme kans om de eretreffer te scoren maar het lukte gewoon niet vanmiddag. Na ruime blessuretijd mocht Drenthina zich de overwinnaar van deze middag noemen en keerde Elim met een teleurgesteld gevoel huiswaarts. Aanstaande dinsdagavond speelt Elim de thuiswedstrijd tegen FC Meppel.

Nieuws

menu