Elim pakt belangrijke punten tegen The Knickerbockers

Elim won dit kopduel en de wedstrijd van The Knickebockers.

Elim won dit kopduel en de wedstrijd van The Knickebockers. Foto: Andre Weima Fotografie

In een sfeerloze ambiance zonder publiek vanwege de aangescherpte coronamaatregelen werkte Elim haar op een na laatste thuiswedstrijd van dit jaar af. Op bezoek kwamen de studenten van The Knickerbockers uit Groninger stad.

Een beladen wedstrijd want de winnende partij zou zo maar een aantal plaatsen op de ranglijst kunnen stijgen. Het onderlinge verschil vooraf bedroeg slechts 2 wedstrijdpunten. Scheidsrechter Wieringa uit Klazienaveen was de leidsman deze middag.

Na de aftrap stond Elim al snel op voorsprong door een doelpunt van D. Doldersum en voor de rust had zijn broer Mike de stand op een 2-0 voorsprong bepaald. Na de rust probeerden The Knickerbockers met countervoetbal de aansluitingstreffer te maken en dit lukte in de 69ste minuut. Het werd weer ongemeen spannend, maar na een harde vrije trap van Prij werd de score weer vergroot naar 3-1. The Knickerbockers bleven echter strijden tot het eindsignaal en wisten van geen opgeven maar gescoord werd er niet meer van beide zijden. Elim pakt zo 3 belangrijke punten en steeg hiermee twee plaatsen op de ranglijst.

Voortvarende start

Elim ging voortvarend van start en de eerste kans, maar D. Doldersum ging dan voorlangs. Zijn volgende kans werd echter direct benut en zo stond Elim al vroeg op voorsprong in de wedstrijd (1-0). Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden moest aanvoerder Visser al snel worden gewisseld voor Brinkhuis. The Knickerbockers kregen in deze fase van de wedstrijd meerdere vrije trappen te nemen. Onduidelijk was soms wel waarom ze werden gegeven. Een eerste corner van Elim werd door Benjamins in de schootslijn door Van Zwam gekeerd. Een eerste vrije trap werd door M. Doldersum in de muur geschoten.

Grote strijdlust

Halverwege deze helft gaf scheidsrechter Wieringa de eerste gele kaart aan Van Veen. Niet voor zijn dwaze overtreding op J. Benjamins was zijn verhaal, maar voor het wegtrappen van de bal, de kleur bleef hetzelfde. Een snelle uitval zorgde ervoor dat Terpstra in actie moest komen, maar hij was veel te ver uit zijn doel. Gelukkig was het Prij die de bal op het nippertje van de lijn wist weg te werken. Vervolgens stuurde de slimme Benjamins aan de andere zijde vanaf links een paar spelers het bos in en kon zo de perfecte assist op M. Doldersum geven. Deze wist hier van dichtbij wel raad mee en schoot de 2-0 binnen. Er ontspon zich een ware strijd op het middenveld waarbij fysiek contact niet geschuwd werd. Menig vrije bal moest door Wieringa worden gegeven. Uiteindelijk werd het hem te gortig en riep hij beide aanvoerders bij zich om het spel enigszins te neutraliseren. Een goede vrije trap van 20 meter afstand werd door Terpstra subliem weggewerkt. Een vrije trap van Benjamins kon door Vissers net worden gered en in de herkansing was het J. Doldersum die ook miste. Vervolgens werden de kleedkamers opgezocht voor een kleine theepauze.

Kansen over en weer

Na de rust zochten de The Knickerbockers de aanval op en een eerste vrije trap van Van Veen vloog hoog over de reclameborden. J. Benjamins kreeg een grote kans om de voorsprong te vergroten, want door een misverstand in de verdediging kreeg hij zomaar de bal in de voeten gespeeld. Helaas wilde deze bal weer niet over de doellijn rollen. Een hoofdbotsing tussen Diphoorn en Bakker zorgde ervoor dat eerstgenoemde een blessurebehandeling moest ondergaan. De scheidsrechtersbal werd sportief door The Knickerbockers teruggegeven aan de thuisploeg. Na ruim een uur spelen kreeg de tegenstander een eerste corner in deze helft te nemen. Het was spits Stokman die vrijstaand bij de tweede paal de bal voor het inkoppen had. Gelukkig verdween hij voor Elim langs de verkeerde kant hiervan.

Flink doorzetten

Elim kreeg meerdere vrije trappen te nemen en dit frustreerde de nieuwe aanvoerder enorm. Hij moest dit uiteindelijk met geel bekopen. Een corner van M. Doldersum werd door Boertien maar nipt over gekopt. Kennelijk had Diphoorn meer last van zijn blessure dan gedacht want hij werd gewisseld voor Klomp. Een goede voorzet van J. Doldersum vanaf de rechtervleugel kon door broer Mike net niet binnen worden getikt. Een snelle uitval van de tegenstander zorgde ervoor dat Prij simpel omspeeld werd en Terpstra te ver uit zijn goal was. Het was voor Stokman van dichtbij gemakkelijk om achter het standbeen langs te scoren (2-1). Van Veen werd vervolgens vervangen door Van der Haar. Een duw in de rug van Klomp werd tot een vrije trap gepromoveerd. Prij, die nog wat goed te maken had, plaatste zich achter de bal en schoot hard binnen (3-1). Eenieder die dacht dat het hiermee beklonken was, zat goed mis. The Knickerbockers gingen flink op de aanval maar wisten niet te scoren. M. Koops en Bos werden nog ingebracht maar zij konden geen stempel meer op de wedstrijd drukken. In de blessuretijd kregen The Knickerbockers nog een grote kans uit een corner maar hier bracht Terpstra weer een prima redding.

Elim haalde hiermee drie verdiende punten binnen en zal volgende week in en tegen Oosterwolde voor de herkansing gaan.