Elim pakt belangrijke punten tegen Oosterwolde

Elim maakte tegen Oosterwolde de intenties gelijk duidelijk: winnen! Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Elim speelde dit weekend een thuiswedstrijd tegen directe concurrent Oosterwolde. Een winstpartij zou dan ook weer een directe stijging op de ranglijst betekenen. Elim liet direct zien wat de bedoeling was met een 3-0 ruststand. Na rust kon Oosterwolde de eretreffer nog maken, maar verder kwamen ze niet.

Vanwege afwezigheid van centrale verdediger Boertien mocht Y. Benjamins vandaag weer eens de aanvoerdersband dragen. Elim nam vanaf begin het initiatief en zo kreeg Klomp volop kansen om de openingstreffer te scoren. Een lange bal van Prij halverwege de eerste helft belandde bij de rappe M. Doldersum en deze omspeelde keeper Veenman vakkundig. Hij zag zijn bal via de binnenkant paal de doellijn passeren, zodat tegenstander ten Cate geen redding meer kon brengen voor zijn team (1-0). Ruim tien minuten later was het J. Benjamins, die na een soloactie binnen het 16 meter gebied, een duikeling over een been van een verdediger maakte. Scheidsrechter Venekamp vond dit voldoende om de bal op de stip te leggen. Aanvoerder Benjamins wist feilloos de 2-0 binnen te schieten. M. Doldersum zag dat keeper Veenman te ver uit zijn doel stond en probeerde met een lobje hem te verschalken. Dit mislukte helaas. Alleen voor de keeper wist Klomp even later niet te scoren want hij verknoeide zijn kans door niet direct te schieten. Linneman wist met zijn voorzet de bovenkant van de lat te raken en uit de rebound van de Vries bracht de lat keeper Terpstra weer redding. In de extra tijd kwam een lange bal van J. Benjamins goed terecht bij M. Doldersum. Deze omzeilde keeper Veenman prachtig en zo werd er gerust met een 3-0 voorsprong.

Tegenstander krijgt meer grip

Direct na rust moest R. Bos worden gewisseld voor van der Veen omdat hij vanwege een enkelblessure de wedstrijd moest opgeven. Zijn broer jongere G. Bos kreeg vanmiddag als eerste speler de enige gele kaart na een overtreding op J. Benjamins. Zoals wel vaker gebeurd, werd de vrije trap hieruit weer eens te snel genomen en moest deze worden overgenomen. Na tien minuten spelen was de assist van Metselaar op Diphoorn bijna een goal maar hij zag zijn lobballetje net overgaan. Een vrije bal van de Vries werd door Bos over gekopt. Oosterwolde probeerde beter in de wedstrijd te komen en kreeg meer balbezit maar gescoord werd er niet. Elim had moeite met de straffe wind, die in de tweede helft niet erg meewerkte. Een terug gekopte bal van M. Doldersum naar Klomp werd simpel door hem hoog over geschoten in plaats van laag over de grond binnen getikt. Diphoorn moest licht geblesseerd uitvallen voor Koops. Een bal in de buik zorgde bij J. Doldersum voor een blessurebehandeling maar de uitgetrapte bal door zijn broer werd niet sportief teruggegeven aan de thuisploeg. Een achter gewerkte corner van Prij werd door de Vries genomen maar M. Doldersum wist deze vakkundig op te ruimen. Een afstandsschot van de ingevallen N’Gouan kon met moeite door Terpstra worden gered. In de eindfase lukte het Elim met moeite om onder de druk van Oosterwolde uit te komen en was het motto meer vrouw en kinderen eerst. De bal werd zover mogelijk van het doel afgeschoten waarbij deze al snel werd teruggebracht door de tegenstander. Gevolg was ook dat de enige tegentreffer deze middag niet lang uitbleef. Uit een vrije trap op het randje van de 16 meter was het de Vries die via de buitenkant van de muur in de verre hoek Terpstra wist te verschalken. Na wat extra blessuretijd vond scheidsrechter Venekamp het welletjes en maakte hij een einde aan deze vermakelijke wedstrijd. Met deze winstpartij komt Elim binnen de top 10 van de ranglijst. Volgende week speelt Elim de verste uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager NEC Delfzijl.

Nieuws

menu