Elim pakt belangrijke punten tegen Bedum

Mike Doldersum in actie.

Elim speelde dit weekend de op een na laatste wedstrijd uit tegen het verre Groningse Bedum. Met de wind mee in de rug mocht de thuisploeg deze middag de aftrap nemen. In de thuiswedstrijd bij Elim was de wedstrijd al snel beslist in het voordeel van de gasten.

Elim zou uit een ander vaatje moeten tappen om de punten mee naar huis te nemen. Het leek er echter niet op want vanaf de aftrap nam Bedum het initiatief. Het was Boertien, die zijn keeper redding moest brengen op de doellijn want anders was Ahlers de snelst scorende speler bij Bedum ooit geworden. Kennelijk was Elim hierdoor niet wakker geschud want na bijna 10 minuten spelen was het Kruizinga, die na wat vreemde kopballen zijn eigen hoofd eronder kon zetten. Met een diagonale kopbal over keeper Terpstra heen wist hij de 1-0 aan te tekenen op het scorebord.

Elim beter in de wedstrijd

Na een kwartier kwam Elim beter in de wedstrijd en was het Mike Doldersum, die zijn schot op de paal tot corner gepromoveerd zag worden. Zijn volgende schot op de goal kon door keeper Schipper moeilijk onder controle worden gehouden. Een blessurebehandeling van Hekstra bleek niet afdoende want vijf minuten later werd hij gewisseld voor Loonstra. Halverwege deze helft werd J. Doldersum tegen het hoofd geraakt en had de overigens goed leidende scheidsrechter Achammachi misschien een 1ste gele kaart mogen tonen. De scorende spits Ahlers leek in vorm te zijn want zijn harde schot ging rakelings over omdat deze van richting werd veranderd door J. Doldersum. De afvallende bal uit opvolgende corner werd door Kruizinga net naast geschoten. Een snelle uitval van Elim met schitterend combinatie spel bracht de bal bij M. Doldersum. Zijn voorzet werd helaas onderschept door Klugkist want anders was er zo maar de gelijkmaker geweest.

Verdedigend onder de maat

Zwak verdedigen van Elim zorgde ervoor dat Kwant bijna een vrije doorgang kreeg . Hij zag zijn schot door het centrum hard op de lat uiteen spatten. Een uitval van Elim over de rechtervleugel kwam bij Doldersum terecht en deze wist bijna te scoren maar keeper Schipper had weer moeite met zijn bal. Zijn broer Mike wist hier in tweede instantie wel raad mee en zo stond er vlak voor rust de gelijkmaker op het scorebord (1-1). Het was Bakker, die na een valpartij binnen het strafgebied nog even droomde over een strafschop. Hij werd ruw in zijn droom verstoord door scheidsrechter Achammachi, want die zag geen enkele aanleiding om de bal op de stip te leggen. Met een gelijke stand werden de kleedkamers door beide partijen opgezocht.

Elim beter uit de startblokken

Na rust kwam Elim scherper uit de kleedkamer. Het was Mike Doldersum, die bijna een te slappe terugspeelbal onderschepte en wist te scoren maar keeper Schipper was er net op tijd bij. Vijf minuten later wist hij weer bijna te scoren. Hij zag dat de keeper te ver voor zijn goal stond maar zijn lob-bal ging net naast. Hierna volgenden enkele vrije trappen op het middenveld aan beide zijden doordat het spel wat grimmiger werd. Een schot van M. Doldersum zwaaide finaal de verkeerde richting op na een mooie cross-pass van Prij. Een slap kopballetje van de hardwerkende B. Koops kon door keeper Schipper eenvoudig worden gepakt. Trainer Wentink zag dat zijn team aan vers bloed toe was en wisselde de scorende Ahlers en Taatgen voor Van der Molen en Engelsma. Verdediger Metselaar moest een eerste blessurebehandeling ondergaan. Even later onderging Terpstra ook een behandeling nadat hij in zijn eigen doelgebied te fel werd aangevallen door de thuisploeg.

Veel vrije trappen

Elim mocht vanmiddag de zoveelste vrije trap nemen en deze belandde bij Benjamins. Deze liet enkele van zijn fraaie passeerbewegingen zien en vanaf de achterlijn wist hij deze voor te krijgen bij de tweede paal. Voor Mike Doldersum was een ferme uithaal voldoende om vanmiddag zijn tweede goal te scoren (1-2). Dit deed trainer Wentink besluiten om Klugkist te vervangen door Ten Kate. Trainer Sikken verving de lichtgeblesseerde Metselaar door Koops. Het was D. Doldersum, die na een verre ingooi de wedstrijd in het slot had kunnen gooien maar zijn schot ging over. Het wegtikken van de bal na een discussie over de plaats van de vrije trap zorgde ervoor dat Benjamins een gele kaart in ontvangst kon nemen. Na een klein conflict tussen meerdere spelers mocht Bedum een vrije trap op randje zestien nemen. Het schot van Taatgen ging echter ver over. Benjamins zag zijn geplaatste schot tegen de lat gewerkt door de keeper. De corner hieruit leverde niet het verwachte rendement op. Een geblesseerde Koops moest van het veld worden gedragen en S. Doldersum kwam voor hem in de plaats.

Weer de betere kansen

Elim kreeg nog meerdere kansen omdat Bedum probeerde de gelijkmaker te scoren. Zo schoof Benjamins de bal langs de paal en moest keeper Schipper twee keer redding brengen voor zijn team. Een overtreding op Koops werd helaas vanmiddag over het hoofd gezien maar scheidsrechter Achammachi was zeker een van de betere aanwezigen op het veld. Met deze eindstand was trainer Sikken zeer tevreden en zo kijkt hij alweer reikhalzend uit naar komende wedstrijd. Bij winst zou Elim zo maar weer een plaats op de ranglijst kunnen stijgen en is handhaving in de tweede klasse een feit. Aanstaande dinsdagavond speelt Elim de belangrijke inhaalwedstrijd tegen DESZ.

Nieuws

menu