Elim komt tekort tegen Gramsbergen

Berthill Koops strijdt om de bal. Foto: Picasa

Met de start van de nieuwe competitie mocht Elim zaterdag direct afreizen naar streekgenoot Gramsbergen aan de Vecht. Bijna een thuiswedstrijd gezien de reizen die in dit nieuwe seizoen moeten worden afgelegd in district Oost. Ondanks vier goals bleven de punten bij de thuisploeg, die er vijf in het net wist te leggen.

Met een aantal geblesseerde spelers kon Elim niet compleet aan de start verschijnen maar trainer Sikkes had weer een mooie mix van gemaakt tussen jong en ouder. Zo stond vandaag voor het eerst in een officiële competitiewedstrijd jeugdkeeper Lunenborg onder de lat. Dat het een lastige middag voor hem zou worden was vooraf bekend want Elim had nog niet bij eerdere ontmoetingen de punten mee naar huis mogen nemen. In een waar spektakel stuk was het Elim wat in no-time wist te score. D. Doldersum wist aan zijn directe concurrent Alfring na een lange bal van Benjamins te ontsnappen en binnen enkele minuten al de openingstreffer te scoren (0-1). Gramsberger supporters hadden allemaal de vlag opgestoken maar grensrechter Kosters zag er geen buitenspel in.

Gramsbergen neemt meer initiatief

Door mislukt uitverdedigen van de Elimmer defensie werd de bal in de voet van een tegenstander gespeeld. Na een goede combinatie met Schuldink wist Houtman eenvoudig de gelijkmaker te scoren (1-1). Na een kwartier spelen moest scheidsrechter Ekkel na zijn borstzak grijpen, omdat Kremer wel iets te gortig doorging op Bos. Gramsbergen begon meer druk te leggen op Elim en daardoor kreeg Leferink de kans om de scoren uit te breiden maar hij zag zijn schot over gaan na een assist van Seinen. De volgende aanval was het wel raak. Elim stond met teveel man voor de bal waardoor Houtman na een mooie combinatie met Schuldink de 2-1 bij de tweede paal binnen kon tikken. Een hard schot van M. Doldersum kon ternauwernood door keeper Kosters worden gered en in de rebound kon hij de bal tot corner verwerken. Aan de andere zijde kon keeper Lunenborg met een katachtige sprong zijn doel schoonhouden. Een onverwacht schot van Seinen werden door Lunenborg naast gekeken en het volgende schot van Kremer spatte op zijn vuisten uiteen. Er volgende nog enkele buitenspelsituaties voor Gramsbergen tot ongeloof van de supporters, maar gescoord werd er niet meer in deze helft.

Keeper Lunenborg goed op dreef

In de rust bleef de licht aangeslagen S. Doldersum achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Klomp, die na een lichte blessure het weer eens mocht proberen. Seinen leek vanmiddag goed op dreef want zijn volgende schot moest door Lunenborg tot corner worden verwerkt. Even later was het wel raak want na een assist vanaf de rechtervleugel was het Kremer die van dichtbij in kon koppen (3-1). De volgende gele kaart was voor D. Doldersum die een vervelende overtreding begin op Kremer. Elim kreeg vervolgens meerdere vrije trappen mee maar wist daar geen voordeel uit te behalen. Slot zag zijn voorzet of was het een doelpoging hard voorlangs gaan omdat er geen aansluiting was bij de tweede paal. Zijn volgende kans wist hij wel te verzilveren want door een buitenspelsituatie te omzeilen kwam hij alleen voor keeper Lunenborg te staan en het scoren werd hem vrij makkelijk gemaakt (4-1). Na ruim een uur spelen werd Schuldink vervangen door Van der Veen. Vanuit een vrije trap genomen door M. Doldersum kwam de sterk spelende D. Doldersum in balbezit en al koppend wist hij de 4-2 te scoren. Bij een schot van Diphoorn zat keeper Kosters er helemaal naast en Klomp had hier normaal gesproken van heel dichtbij de 4-3 op zijn pantoffel gehad. Aan Elimzijde volgenden meerdere wissels met nog een kwartier op de klok.

Tijd te kort

Een hard schot van invaller Van der Veen kon door keeper Lunenborg worden geblokt. De moegestreden Seinen werd vervangen door Meijerink. Na een fatale fout bij het centrale verdedigingsduo kon invaller Van der Veen zo maar de bal hard in het dak van de goal schieten (5-2). Hierna dacht vriend en vijand dat het met nog tien minuten op de klok wel gedaan was met Elim maar niets was minder waar. Binnen korte tijd wist invaller Koekoek van dichtbij te scoren na een vreemde klutssituatie en werd M. Doldersum neergehaald binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter Ekkel kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen en Benjamins wist de spanning er weer in te krijgen met een 5-4 stand op het scorebord. In de extra tijd werd er voor elke meter gestreden door de Elimieten, waar de Gramsberger supporters met samengeknepen billen toekeken, om de gelijkmaker te produceren maar uiteindelijk was er tijd te kort. Zo verliest Elim haar eerste competitiewedstrijd maar kon het toch met opgeheven hoofd het veld verlaten. Volgende week speelt Elim thuis tegen DOS 37 uit Vriezenveen.

Nieuws

menu