Elim herpakt zich na de rust tegen DESZ.

Doelpoging van Daymen Doldersum. Foto: Picasa

Na een flinke hete zomer begon dit weekend de eerste bekeruitwedstrijd dit seizoen in Zwartsluis. Geen onbekende ploeg voor Elim want in competitieverband werd er al menigmaal tegen de Sluzigers gespeeld. Vaak bleven de punten voor de thuisploeg in de pocket volgens de historische cijfers. Vandaag weer nieuwe kansen om de punten eens mee te nemen naar Elim.

De beginfase was duidelijk voor de thuisploeg en daardoor stond DESZ vlot op een 3-0 voorsprong. De wedstrijd leek hierdoor al snel gespeeld, maar de moed werd niet opgegeven en onder aanvoering van W. Boertien werd de strijdbijl opgegraven. Vlak voor rust kwam Elim met een tegengoal door een kopbal van Prij (3-1) uit een corner. Er werd dus met een geringe achterstand de kleedkamer opgezocht. Na de rust leek de wedstrijd wel gedraaid en kreeg Elim meer ruimte om de bal rond te spelen. Het leek wel of ze frisser en fruitiger uit de kleedkamer waren gekomen.

Frisser in de tweede helft

Na een kwartier spelen wist D. Doldersum de aansluitingstreffer (3-2) te maken en het leek wel of deze uit het boekje van een zaalvoetbalwedstrijd kwam. De gelijkmaker van hem was eveneens fraai te noemen (3-3). Na goed voorbereidend werk van invaller Bos. Lang mocht Elim niet genieten van de gelijke stand. Vanaf de aftrap werd door een communicatiefout in de verdediging de 4-3 door Westerveen binnengetikt. Na een vergelijkbaar misverstand in de Sluziger verdediging wist M. Doldersum met een fraaie kopbal over keeper de Lange de stand weer op gelijke hoogte te brengen (4-4). Bij het sluiten van de markt deed DESZ nog wat terug en was het aanvoerder Moorman, die het bekende slot op deze bekerwedstrijd gooide. Elim kreeg nog voldoende extra tijd van scheidsrechter Buitenhuis om de gelijkmaker uit een vrije trap te scoren maar de bal wilde niet meer over de doellijn van keeper De Lange verdwijnen. In de hectiek die na afloop van deze wedstrijd ontstond moest scheidsrechter Buitenhuis nog tweemaal een rode kaart tonen. Aankomende donderdagavond speelt Elim thuis in de volgende bekerwedstrijd tegen SVBO.

Nieuws

menu