Elim heeft het geluk niet mee: waar winst nodig was werd het een teleurstelling

Elim had tegen Oranje Nassau geen weerwoord.

Elim had tegen Oranje Nassau geen weerwoord. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Ondanks een zonovergoten sportpark was de opkomst vanmiddag bedroevend slecht en zag waarschijnlijk menig supporter de bui al hangen want verliezen zou vandaag geen optie zijn om nacompetitie te ontlopen. Het werd een open wedstrijd waarbij beide ploegen aanspraak konden maken op een overwinning. Helaas had Oranje Nassau het eerste en laatste woord (0-2).

Tot rust was het een gelijk opgaande strijd waarbij Oranje Nassau in de beginfase de bovenliggende partij was. Gedurende de wedstrijd kreeg Elim wel enkele kansjes maar deze werden onvoldoende benut. De eerste kans om te scoren was er voor D. Doldersum maar hij kwam een teenlengte tekort op de voorzet van zijn broer Mike. Vervolgens ontaarde het spel in vrije trappen en buitenspelsituaties waar je niet warm van werd. Hierna volgden gele kaarten voor beide aanvoerders van de teams. Gwinner werd teruggefloten voor buitenspel nadat hij eerst zijn schot gekeerd zag worden door keeper Lunenborg. Na een half uur spelen loste S. Doldersum een schot op de goal en had keeper Peters moeite hem onder controle te krijgen. Ook Hindriks was aan de andere zijde dichtbij een goal maar zag zijn kopbal nipt naast gaan. Een volgend schot bracht keeper Lunenborg weer geluk want hij zag deze op de binnenkant van de paal er weer uit gaan. Een volgende gele kaart was er voor Gwinner nadat hij op het middenveld een onnodige overtreding beging op J. Doldersum volgens de overigens goed leidende scheidsrechter Schoonhoven. Vlak voor rust bracht Lunenborg nog redding op een corner van de bezoekers.

Grote daadkracht tegenstander

Na de rust wilden de gasten snel tot scoren komen en dat gelukte na ruim vijf minuten speeltijd (0-1). Uit een assist van Gwinner werd door de volledig vrijstaande Hindriks van dichtbij binnen gekopt nadat even daarvoor Lunenborg weer was gered door de paal. Een schot van Lodde spatte daarvoor namelijk hard uiteen op het aluminium. Na een snelle uitval weet Oranje Nassau bij mondde van Gwinner niet de trekker nog over te halen voor een tweede doelpunt en had Elim het geluk mee. De verwachte gelijkmaker van J. Doldersum werd vervolgens ook naast gekeken door keeper Peters. De tweede corner in deze helft die hieruit ontstond werd na veel schermutselingen in het 16 meter gebied door de blauworanje defensie weggewerkt. Na ruim een uur spelen werd Klomp vervangen door Njagul.

Geen strafschop

Een uitval van M. Doldersum alleen richting de keeper werd onrechtmatig afgestopt maar scheidsrechter Schoonhoven zag hier dat de bal werd gespeeld. Supporters zien dat over het algemeen meestal anders. De bal ging dus deze keer niet op de stip. Even later schoot Diphoorn van afstand hard over. Aan beide zijden werd er vervolgens flink gewisseld en bij het naderen van het wedstrijdeinde werd de druk erbij Elim opgezet. Ze kregen meer grip op de tegenstanders maar wisten weinig tot geen scoringskansen te creëren. Tot grote vreugde van de gasten werd invaller Nyika de gevierde man van de wedstrijd omdat hij in de extra tijd de overwinning over de streep trok nadat hij meerdere Elim speler had omzeild en beheerst de 0-2 binnen tikte. Weer geen punten voor de thuisploeg en volgende week wacht de loodzware uitwedstrijd tegen de Vroomshoopse Boys.