Elim geeft winst uit handen aan Gramsbergen

Elim opende sterk en aanvallend tegen Gramsbergen. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Onder uitstekende weersomstandigheden voor de tijd van het jaar werd er in de derby tegen Gramsbergen afgetrapt na het fluitsignaal van E. Kwakkel. Gramsbergen wat met veel supporters was gekomen en mede één van de titelkandidaten is verwachte een verdedigend Elim. Ondanks dat Elim aanvallend speelde gingen de punten mee naar Gramsbergen: 3-5.

Een eerste schot van Bos ging maar nipt naast de goal. Mike Doldersum kreeg een enorme kans op een openingstreffer na een goede voorzet van Bos na ruim een kwartier spelen. Echter aan de andere kant was het na een korte corner dat de gasten van dichtbij door een kopbal door Seinen op een 0-1 voorsprong kwamen. Halverwege deze helft was het stand-in keeper Koops, die zijn ploeg voor een verdere achterstand wist te behoeden en Boertien de bal tot corner wist weg te werken. Een corner in het voordeel van de rappe Bos werd door M. Doldersum snel genomen. Bos was er als de kippen bij en wist hiermee keeper Kosters van dichtbij al koppend te verschalken (1-1). Seinen kreeg nog een grote kans om zijn team weer op voorsprong te koppen maar zag zijn bal nipt naast gaan. Een laatste vrije trap voor Elim werd in deze helft door de Gramsberger verdediging tot inworp gepromoveerd maar leverde verder niets op voor de thuisploeg. Zo werd er met een gelijke stand gerust.

Elim na rust verrassend uit de startblokken

Een eerste vrije bal na de rust mocht Elim nemen na een vermeende handsbal op het middenveld. Houtman moest een blessure behandeling onder gaan nadat hij van dichtbij de bal vervelend in de nek kreeg geschoten. Een opkomende S. Doldersum wist diagonaal koppend bij de tweede paal na amper vijf minuten spelen de voorzet van zijn broer Mike te verzilveren tot 2-1. Al vrij snel wist de aangever zelf de 3-1 te score na aangeven van broer Daymen, waarbij de gasten dachten dat hij buitenspel stond. Scheidsrechter Kwakkel stond er niet dicht genoeg op om dit te kunnen beoordelen ook al omdat grensrechter Kosters de vlag onderuit hield. Een doorgebroken M. Doldersum werd door Alfring onderuit gehaald en dat leverde voor hem de eerste gele kaart op deze middag.

Wisselde trainer Sikkes te laat

Een geblesseerde Bos moest een blessurebehandeling ondergaan nadat hij de bal in zijn gezicht kreeg. Uit voorzorg werd Alfring door Meijerink door trainer Rahantoknam vervangen. Houtman zag na balverlies op het middenveld zijn bal na ruim een uur spelen op de lat uiteen spatten. Dit moest trainer Sikkes toch wakker hebben geschud maar de wissels bleven voorlopig op de bank zitten. Even later was het wel raak voor hem want uit een klutssituatie voor de goal van keeper Koops scoorde hij de aansluitingstreffer (3-2). Een volgende goeie redding van Koops voorkwam de gelijkmaker maar een snelle uitval over rechts van Slot was wel raak (3-3). De vermoeide Klomp werd vervangen door Gritter.

Het spoor bijster

Elim was het in de laatste fase van de wedstrijd even helemaal kwijt ondanks aansporingen van aanvoerder Boertien werd in de laatste tien minuten nog twee maal gescoord door Gramsbergen. Zo wisten V.d. Veen en Seinen beide nog te scoren en sloot Elim met een nederlaag af terwijl er drie punten in het vooruitzicht lagen. Volgende week staat Elim weer een zware klus te wachten want dan speelt het uit tegen ongeslagen koploper DOS’37.

Nieuws

menu