Elim geeft Germanicus lesje efficiënt voetbal

Elim was Germanicus de baas.

Elim was Germanicus de baas. Foto: Andre Weima

In de tweede bekerwedstrijd van dit seizoen nam Elim het op tegen 1ste klasser Germanicus. Vooraf was te verwachten dat het een spannende partij zou worden die veel publiek zou trekken. Echter door de weersomstandigheden viel deze verwachting volledig in het water. Bij de aftrap viel er een forse regenbui uit de lucht en dat maakte het veld moeilijk bespeelbaar gedurende de wedstrijd.

Af en toe waren er wat glijpartijen waarneembaar. Al snel kwam Germanicus via N. Hoogeveen op voorsprong (0-1). Vrijstaand voor de keeper was het gemakkelijk voor hem om de openingstreffer te maken. Binnen vijf minuten was het Klomp, die uit een klutssituatie voor de goal van Beugelink de gelijkmaker liet aantekenen (1-1). De scorende Hoogeveen moest helaas binnen het kwartier uitvallen met een enkelblessure. Zijn plaats werd door S. Meijerink ingenomen.

Deklat is tegenstander

J. Benjamins wist van afstand de lat te raken en aan de andere kant lukte het Boer om via de hand van keeper Terpstra even eens de lat te raken. Met een half uur op de klok kreeg Klomp een enorme kopkans bij de tweede paal om op voorsprong te komen na goed aangeven van Diphoorn. Vlak voor de rust had Prijs de kans om te scoren na drie man te hebben uitgekapt zag hij echter zijn geplaatste bal naast gaan. Even was er een twijfelmoment of Doldersum voor de zoveelste keer buitenspel stond maar grensrechter Veldhuis wist het 100% zeker en stak weer resoluut de vlag op. Hiermee werd de zoveelste aanval van Elim om zeep geholpen. In de blessuretijd was Germanicus nog dichtbij een doelpunt maar gelukkig werd de bal door van Dijk op de lat gekopt.

Aanvallender uit de kleedkamer

Na de aftrap in de tweede helft door Elim was het meteen de partij die bovenliggend was. In de rust was de lichtgeblesseerde Boer in de kleedkamer gebleven en kwam Moddejongen in zijn plaats te spelen. Enkele corners leverden voor Elim niet het gewenste resultaat op, maar na een snelle uitval van Germanicus moest B. Koops een vrije trap weggeven door een aanvaller te blokken. Op de rand van de zestien mocht Ypenburg de vrije trap nemen maar deze werd hard in de goed opgestelde muur geschoten. Na een kwartier spelen kwam verdediger Prij vreemd op zijn schouder terecht en moest hij een blessurebehandeling aan de zijlijn ondergaan. Prijs hand de volgende grote kans om in deze helft de score te openen maar keeper Beugelink was hem deze keer te slim af.

Meerdere kansen

De corner hieruit werd door J. Benjamins rakelings naast gekopt en daar mocht Germanicus zijn handen mee dichtknijpen. Even later was het wel raak voor dezelfde Benjamins want via een afvallende bal schoot hij ongenaakbaar de 2-1 binnen. Dat hij later een grote kans miste door de bal niet af te geven aan Prijs gaat als jammer in de boeken. Met bijna een half uur op de klok was het Terpstra, die een bal verkeerd uitspeelde. Verdediger Prij was hier niet op bedacht en V.d. Weide wist wel raad met dit buitenkansje (2-2). Elim ging niet bij de pakken neerzitten en vanaf de aftrap werd het onrustig binnen het zestien meter gebied van Beugelink. De bal, die moeilijk was weg te werken door de Coevordenaren werd door de zojuist ingevallen Wachtmeester binnenschoten nadat deze door aanvoerder van Dijk van richting was veranderd en onhoudbaar voor de keeper (3-2). Een mogelijke buitenspel goal van J. Benjamins werd door de goed leidende scheidsrechter Sanders teruggefloten.

Gegokt en verloren

Nadat Germanicus koos om volop op de aanval te spelen kreeg het vlak voor tijd de deksel op zijn neus en wist Diphoorn de 4-2 te scoren na een assist van J. Benjamins van dichtbij. Hiermee werd de wedstrijd beslist en scheidrechter Sanders floot af voor de eindstand. Na afloop gingen de supporters van Germanicus met een drup aan de neus naar huis en dat was niet alleen te danken aan de regenbuien, die vielen tijdens de wedstrijd. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen 2de klasser Dalen om 17.00 uur geprogrammeerd.

Scheidsrechter: P. Sanders. Gele kaarten: geen. Rode kaarten: geen. Toeschouwers: 400.

Opstelling sc Elim: L. Terpstra, M. Koops, W. Boertien, R. Prij (80. A. Benjamins), B. Koops, J. Doldersum, Y. Benjamins, D. Diphoorn, J. Benjamins, H. Klomp (75. M. Wachtmeester), J. Prijs. Wisselspelers: A. Benjamins, H. Benjamins, C. Hiddink, M. Wachtmeester.