Elim delft in tweestrijd tegen De Zweef het onderspit. Ondanks kansen was het thuisteam niet bij machte het tij te keren

Elim kreeg kansen, maar scoorde niet. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Onder frisse weersomstandigheden werd er gestart met pupil van de week, Mirthe van der Zee. Achteraf zou blijken dat zij de enige goal voor Elim heeft gescoord, want het elftal van Sikkes was deze middag niet bij machte om zelf te scoren en moest het veld verlaten met een 0-2 eindstand op het scorebord.

In een gelijk opgaande tweestrijd waren er kansjes over en weer. Keeper Klein Boonschate moest na de eerste corner een redding brengen nadat de afvallende bal voor de voeten van J. Doldersum kwam. Even later werd een goal van Diphoorn afgekeurd vanwege buitenspel. Bos zag zijn schot links van de paal in het struikgewas verdwijnen. Het eerste kwartier was duidelijk voor de thuisclub.

Mopperen helpt niet

De Zweef kreeg hierna door dat de Elimmer spelers op elkaar begonnen te mopperen nu het scoren niet gelukte. Zij zetten er een tandje bij en kregen meerdere vrije trappen te nemen. Uit een corner werd er bijna gescoord door Spijkerman maar keeper Smit was deze middag goed bij de les. D. Doldersum kreeg na een korte soloactie een kans om uit de draai te schieten maar schoot weer naast. Een ongelukkige kopbal van Boertien in het gezicht van Souverijn leverde een blessure behandeling nog net voor rust op. Meer hoogtepunten in deze helft waren er eigenlijk niet te melden. Er werd met matig voetbal van beide zijden de kleedkamer met warme thee opgezocht.

Geen energie uit thee

Na de rust zou je een verbetering verwachten bij de thuisploeg maar na balverlies op het middenveld kreeg De Zweef alweer de eerste corner te pakken. Een buitenspelsituatie van De Zweef, die werd teruggefloten, leverde veel kritiek op voor scheidsrechter Braaksma. Hij wist echter zijn gele kaarten deze middag op zak te houden. Een foutje van linksback Doldersum werd Elim haast vitaal maar ook deze keer stond keeper Smit weer op de juiste plek. De geblesseerde Souverijn werd na ruim een uur spelen vervangen. In een rommelige spelsituatie in het vijfmetergebied werd Wippert de winnaar want hij wist zomaar de 0-1 binnen te schuiven voor de gasten.

Buitenkansje gemist

Hierna kreeg M. Doldersum een geweldige kans na een foute terugspeelbal van Heuver op de keeper. Hij was echter niet bij machte om de gelijkmaker binnen te schieten. Na een lange bal voorwaarts en een goede voorzet van Spijkerman was het Wippert die tegen de tweede paal kopte. Hier ontsnapte Elim aan een verdere achterstand. Vlak voor tijd kreeg Boertien een geweldige kopkans na een assist van J. Doldersum, maar hij kon niet goed onder de bal komen en zag deze achter gaan. Sikkes wisselde nog wat spelers om de aanval te versterken maar baten mocht het niet meer… in de extra tijd was Wippert na een uitgespeelde actie nog een keer succesvol en moest Elim genoegen nemen met de hatelijke nulpunten. Volgende week speelt Elim uit tegen Nieuwleusen.

Nieuws

menu