Elim afgetroefd door snelle uitvallen Bedum.

De schuiver werd door de keeper afdoende geblokt.

De schuiver werd door de keeper afdoende geblokt. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Na de aftrap door de pupil van de week, Joel Boertien, waar we in de toekomst nog veel gaan horen, werd door hem de 1-0 gescoord. Dit bleek achteraf ook nog het enige thuisdoelpunt te blijken.

Trainer Sikkes moest het vandaag doen zonder de vaste waarden, gebroeders Koops en Benjamins. Elim liet zich in de beginfase verschrikkelijk verrassen door het jonge elftal van Bedum. Voordat er tien minuten op het scorebord stonden, keek het al tegen een 0-3 achterstand aan. Hiermee was de toon gezet voor de rest van de wedstrijd en bleef Elim achter de feiten aanlopen.

Afwachtend Bedum

Bedum hoefde niet meer zo nodig aan te vallen en liet Elim het spel bepalen. Dit probeerde van alles om de stand weer enigszins dragelijk te maken. Klomp was halverwege de eerste helft met een kopbal wel erg dichtbij de openingstreffer. Maar de 0-4 had er eerder in kunnen liggen want Kruizinga miste alleen voor de keeper. Tot overmaat van ramp moest na een half uur spelen grensrechter Van de Weide worden vervangen vanwege een kuitblessure. Klomp kreeg nog twee geweldige kansen vlak voor de rust.

Wel kansen, geen doelpunten

Prijs bleef achter in de kleedkamer nadat hij bij een overtreding op Bakker geblesseerd raakte en geel had gekregen van scheidsrechter Pool. Na de rust was het M. Doldersum die na een assist van zijn broer Daymen een schot hard in de handen schoot van de Bedummer keeper, terwijl hij misschien zelf beter had kunnen schieten. Een vrije trap om de muur van Bakker kon nog net door Terpstra tot corner worden verwerkt. De ingevallen A. Benjamins werd van achteren aangetikt en scheidsrechter Pool gaf de tweede gele kaart deze middag nu aan Kuiper. Aan beide zijden begon daarna het wisselen en kwam Koekoek voor Klomp binnen de lijnen en ging Kwant eruit voor Ahlers. M. Doldersum deed nog eens een voorzet of was het nou een schot op het doel was de vraag aan de zijkant.

Hattrick Kruizinga

Ook de ingevallen Koekoek en D. Doldersum hadden een schuiver voorlangs simpel binnen kunnen tikken, maar de bal verdween over de achterlijn. Elim bleef aandringen en speelde hoofdzakelijk om de helft van de tegenstander, maar een doelpunt viel er niet te vieren. Doordat er aanvallend werd gespeeld loerde Bedum in de slotfase op de counter en zo wist Kruizinga in blessuretijd aan zijn directe tegenstander te ontsnappen en de 0-4 en daarmee zijn hattrick te scoren. Met deze uitslag bewijst Elim zich geen dienst en blijft het voorlopig de rode lantaarndrager. Volgende week zaterdag wacht de uitwedstrijd in Zwartsluis tegen DESZ.

Opstelling sc Elim: L. Terpstra, P. Metselaar, W. Boertien, R. Prij, E. Njagul, D. Diphoorn, J. Doldersum, D. Doldersum, J. Prijs (46. A. Benjamins), H. Klomp (56. R. Koekoek), M. Doldersum.