Elim Strijdend ten onder in spannende tweede helft na een teleurstellende eerste

Marcel Koops in duel.

Marcel Koops in duel. Foto: F. Njagul

Elim speelde een van de laatste uitwedstrijden van dit seizoen in Vroomshoop waar de Boys in de eerste helft duidelijk maakten dat er voor de punten gestreden moest worden (3-0). Na de rust kwam Elim terug, maar de wedstrijd duurde niet lang genoeg om er gelijkspel of een winnende resultaat van te maken (4-3).

In een van de laatste uitwedstrijden vertrok Elim afgelopen zaterdag richting het Overijsselse Vroomshoop. Onder stralende voorjaarszon werd om 15.00 uur de aftrap genomen door de twee pupillen van de week, Jurgen en Joaz. Scheidsrechter van dienst was N. Mulder uit Vriezenveen. Menig supporter vroeg zich af of dit wel goed zo komen met een scheidsrechter zo uit de directe regio van de thuisploeg echter tijdens de wedstrijd zou heel anders blijken. Elim, wat punten nodig heeft om rechtstreekse degradatie te voorkomen, ging van meet af aan op jacht naar de openingstreffer. Zo waren er kansen voor Benjamins en D. Doldersum in de beginfase maar werd er niet gescoord. Vroomshoopse Boys deden snel iets terug en wisten voor de rust drie keer tot scoren te komen. De kleedkamer werd daardoor met een behoorlijke achterstand opgezocht. Na de rust kwam Elim als herboren uit de startblokken en verraste vriend en vijand met twee scores op rij. Mede door invaller Kroezen en wat omzettingen kwam er wat meer sjeu in de wedstrijd. De tegenstander was even van slag maar het duurde niet lang of Verschoor vergrootte de afstand weer met twee goals. Een geweldig mooie vrije trap van M. Doldersum in de slotfase verraste keeper Kok. Waar hij hem als voorzet bij de tweede paal verwachtte, schoot Doldersum hem in de ongedekte korte hoek binnen. Het leek erop dat een punt naar huis mee zou gaan want er waren nog kansen over en weer maar gescoord werd er niet meer. Er werd hard gestreden om de laatste strohalm maar het leverde geen punten op. Over 14 dagen speelt Elim haar laatste thuiswedstrijd dit seizoen tegen koploper Sparta Enschede.

Elim zoekt de aanval

Een eerste boogbal van Y. Benjamins ging maar nipt over na de aftrap, als ook even later het afstandsschot van D. Doldersum. Een corner genomen door aanvoerder L. Dogger werd vervolgens door L. Aitink naast gekopt. Dezelfde Dogger schoot vervolgens op de lat nadat een van zijn medespelers omver was gelopen door M. Doldersum. Na 10 minuten spelen was het echter L. Aitink die het vrij voor het inschieten had bij keeper G. Lunenborg na een goeie assist vanaf de rechterflank (1-0). Een goede verdedigende actie van S. Doldersum zorgde ervoor dat er niet weer werd gescoord en de bal tot corner werd weggewerkt. M. Doldersum werd hierna teruggevlagd en gefloten voor buitenspel waar trainer Sikkes zijn bedenkingen bij had omdat hij op één lijn stond. B. Koops werd halverwege deze helft vervangen door E. Njagul vanwege een lichte blessure. Een slappe kopbal van M. Doldersum werd gepakt door keeper R. Kok.

Verdediging in de fout

Slecht uitverdedigen zorgde ervoor dat Harms in balbezit kwam en met dit buitenkansje wist hij wel raad (2-0). Een volgend schot van Dogger belandde op de paal en kon in tweede instantie door keeper Lunenborg worden gepakt. Verschoor kreeg een waarschuwing van scheidsrechter Mulder nadat hij na het fluitsignaal het nodig vond om de bal nog in het doel te schieten. Een assist van S. Derks werd door J. Harms met zijn hak voorlangs gespeeld. Een goede aanval met een steekpass op Aitink zorgde ervoor dat hij alleen vrij stond voor de Elim keeper, maar deze was goed bij de les en wist de bal te pakken om zo erger voor zijn team te voorkomen. Na onnodig balverlies op het middenveld moest M. Doldersum corrigeren en dit leverde in de blessuretijd een vrije trap op voor vrije trappenspecialist Paters. Het was een koud kunstje voor hem om ineens binnen te schieten, waar Lunenborg de verkeerde hoek uit koos (3-0). Hierna werd er afgefloten door de goed leidende scheidsrechter Mulder voor de warme thee in de kleedkamer.

Elims kwartiertje

In de rust bleef Klomp achter in de kleedkamer. Zijn vervanger werd P. Kroezen, die vanmiddag was aangesloten bij de selectie. Aanvoerder W. Boertien moest zijn keeper al snel redding brengen door de bal van de doellijn te halen. Hierna was invaller Kroezen dichtbij de eerste treffer maar R. Kok zat er goed bij. De volgende aanval over rechts en assist van M. Doldersum wist hij wel binnen te tikken en zo verdween de hatelijke nul van het scorebord (3-1). Een kans voor Aitink werd gepakt door Lunenborg nadat scheidsrechter Mulder de Elim grensrechter V.d. Weide had laten staan. De volgende aanval van Elim was raak want een goede voorzet van M. Doldersum kwam bij broer Daymen terecht en deze wist er wel raad mee. Hij schoot van dichtbij de 3-2 binnen. Een vrije bal werd door Elim snel genomen door Y. Benjamins en deze kwam bij Kroezen terecht. Helaas was zijn schot te zacht om te goal te promoveren. In de tegenaanval kreeg Vroomshoop een vrije trap te nemen, waarbij veel spelers uit positie stonden. Hierdoor kreeg Verschoor bij de tweede paal de vrije kans om een hoek uit te zoeken en vanmiddag de 4-2 te scoren. Vervolgens werden er door trainer Harmens meerdere wisselspelers ingebracht.

Frisjes

Hierna verdween de zon achter de wolken en betrok de lucht enigszins wat supporters deed opmerken dat het frisjes werd en het voor nog Elim wel lastig zou worden om de broodnodige punten te pakken. Een verre ingooi belandde op het hoofd van Derks en deze zag zijn bal over gaan. Net als de bal uit een corner die door aanvoerder Dogger werd voor geslingerd. Een onnodige overtreding van D. Doldersum op het middenveld werd met geel bestraft nadat Diphoorn al eerder op de bon was geslingerd. Een goede redding van Njagul zorgde ervoor dat de thuisploeg weer niet tot scoren kwam. Een overtreding op de rechtervleugel zorgde ervoor dat Elim een vrije trap mocht nemen.

De mooiste goal

Specialist M. Doldersum ging er achter staan en wist in de korte hoek keeper Kok te verschalken waar deze een voorzet had verwacht. Dit werd door de supporters als mooiste goal van de middag uitgeroepen. Er volgden nog enkele wissels en gele kaarten maar gescoord werd er niet meer deze middag. In de extra tijd was aanvoerder Boertien nog dichtbij de gelijkmaker maar zag zijn achterwaartse kopbal net over de goal gaan. Elim kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie wat meer zit er voorlopig niet meer in. Over veertien dagen speelt het haar laatste thuiswedstrijd dit seizoen tegen Sparta Enschede.