Effectief VCG langs VVAK

Voetballend deden VCG en VVAK niet voor elkaar onder. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

VCG speelde zaterdag een derby tegen VVAK, de ploeg van trainer Rolf Drent deed voetballend niet onder aan VCG dat effectiever was en een 4-1 overwinning op het scorebord wist te zetten.

De gasten begonnen sterk aan het duel en probeerden direct VCG onder druk te zetten, toch was het de thuisploeg is die al na zes minuten op voorsprong kwam, Twan Koops stuurde Enrico Schonewille de diepte in, Schonewille‘s zag de mee opgekomen Erwin Doorn die de 1-0 binnen schoot. De gasten raakten niet in de war door de vlotte tegen goal en gingen op jacht naar de gelijkmaker, in een eerste helft waarin men over en weer men kansen kreeg, was het Dijon Bruins die vlak voor rust de gelijkmaker op een presenteerblaadje kreeg en buurman Sander van der Sleen het nakijken gaf, 1-1.

Wissels

Na de rust bleven Maik Pastoor en Rody Tichelaar achter in de kleedkamer, Joey Kikkert en Mitchell Pastoor kwamen in de ploeg en de betaalde zich direct uit. In de 46e minuut was het Kikkert die de verdediger onder druk zette En de bal bij Schonewille kreeg, Schonewille‘s haalde de achterlijn en speelde de bal terug op Kikkert die met een bekeken schot doelman Tim Stille kansloos liet, 2-1. VVAK ging steeds vaker de lange bal zoeken, Peter van der Vegt is het stuurde een aantal keer Erik Sieders de diepte in, de topschutter van de gasten werd echter goed in bedwang gehouden door de jeugdige Dyon Tichelaar, die met zijn 15-jarige leeftijd speelde als of hij al jaren in de hoofdmacht speelde. Kwamen de gasten een keer voorbij de defensie en werden ze niet terug gefloten wegens buitenspel, dan was er altijd nog van der Sleen die een aantal keer goed redding bracht. In de 72e minuut wisselde trainer Harjo van der Valle voor de laatste keer, Iwan Koops en Justin Feddema werden vervangen door Yaron Ulehake en Henk Koster. In de 76 ste minuut leek Twan Koops de bal te verliezen maar tussen drie tegenstanders in wist de middenvelder Kikkert de diepte in te sturen, die op zijn beurt Koster in speelde, Koster draaide goed weg en zet de 3-1 op het scorebord.

Slot akkoord

Het mooiste doelpunt kwam op naam van Schonewille, de rappe aanvaller met de diepte ingestuurd en zag doelman Stille uit z’n doel komen en met buitenkatje rechts stifte hij de bal over de doelan in het doel, 4-1. In de laatste minuut was VVAK nog dicht bij de 4 - 2 maar doelman van der Sleen wist dit met fraaie reddingen te voorkomen. Zaterdag 14 mei speelt VCG een uitwedstrijd tegen koploper MSC, de wedstrijd begint om 15.00 uur in Meppel.

Nieuws

menu