Eerste editie pickleballtoernooi staat voor de deur

Pickleball in Het Activum. Foto: Marcel Uiterwijk

Na een aantal geslaagde clinics in Het Activum in Hoogeveen, waar per keer meer dan 50 deelnemers aan meededen, is het nu tijd voor de eerste editie van het Hoogeveens Pickleballtoernooi. Op 18 december vindt dit toernooi plaats in de sporthal aan de Valkenlaan.

Hoewel de term toernooi behoorlijk professioneel klinkt wordt iedereen uitgenodigd om mee te doen, ook de meerderheid die het spel nog nooit gespeeld heeft. „Er wordt ingedeeld op sterkte zodat de spelers die het nog nooit gedaan hebben ook hulp krijgen met de spelregels. De rest gaat vanzelf want de sport is behoorlijk toegankelijk. Na 5 minuten slaat iedereen een balletje mee”, weet Bert Mol van de organisatie.

Combinatie van badminton, tafeltennis en tennis

Voor wie nog niet weet wat pickleball is: het is een combinatie van badminton, tafeltennis en tennis. Het veld is een stuk kleiner dan een tennisveld en heeft ongeveer de omvang van een badmintonveld. De bal is qua afmetingen gelijk aan een tennisbal maar is van plastic en bevat gaten. Het net is wat kleiner dan een tennisnet en het racket, paddle genoemd, bevat geen snaren maar is hard en gemaakt van hout of carbon. De sport neemt in Amerika een enorme vlucht en heeft daar al 4,2 miljoen spelers. Het heeft Europa echter ook al bereikt en met name in de Scandinavische landen en Spanje en het Verenigd Koninkrijk is het al behoorlijk populair.

Het toernooi wordt 18 december gehouden van 12.45 tot 15.30 uur, zoals gezegd in de sporthal aan de Valkenlaan. Opgeven kan via www.pickleball.nl . Voor materiaal wordt gezorgd.

Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door het Hoogeveens Sportakkoord.

Nieuws

Meest gelezen