Eerste Hoogeveense pickleballtoernooi wordt gehouden in de sporthal aan de Valkenlaan

Pickleball Foto: Marcel Uiterwijk

Na een aantal geslaagde clinics in Het Activum, waar meer dan 50 deelnemers per editie aan meededen, is het nu tijd voor het eerste Hoogeveens pickleballtoernooi. Dit toernooi vindt plaats op 26 februari in de sporthal aan de Valkenlaan.

Hoewel de term toernooi behoorlijk professioneel klinkt, nodigt de organisatie iedereen uit om mee te doen. Ook de meerderheid die het spel nog nooit gespeeld heeft. Er wordt ingedeeld op sterkte zodat de spelers die het nog nooit gedaan hebben ook hulp krijgen met de spelregels. „De rest gaat vanzelf want de sport is behoorlijk toegankelijk en na 5 minuten slaat iedereen een balletje mee”, weet Bert Mol van Pickleball.nl en de Hollandscheveldse tennisvereniging.

Combinatie van badminton, tafeltennis en tennis

Pickleball is een combinatie van badminton, tafeltennis en tennis. Het veld is een stuk kleiner dan een tennisveld en heeft ongeveer de omvang van een badmintonveld. De bal is qua afmetingen gelijk aan een tennisbal maar is van plastic en bevat gaten. Het net is wat kleiner dan een tennisnet en het racket, paddle genoemd, bevat geen snaren maar is hard en gemaakt van hout of carbon. De sport neemt in Amerika een enorme vlucht en heeft daar al 4,2 miljoen spelers. Het heeft Europa echter ook al bereikt en met name in de Scandinavische landen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk is het al behoorlijk populair.

Twee pickleballbanen worden gerealiseerd in Hollandscheveld

Het toernooi in Hoogeveen vindt plaats op 26 februari in de sporthal aan de Valkenlaan van 12.30 tot 16.00 uur (dames en heren dubbel) en van 16.15 tot 18.30 uur (mix dubbel). Opgeven kan via www.pickleball.nl . Voor materiaal wordt gezorgd. Mol: „Diegenen die na deze kennismaking ook besmet zijn met het pickleballvirus kunnen deze sport vanaf mei dit jaar ook beoefenen bij de Hollandscheveldse tennisvereniging. Deze vereniging is bezig met de realisatie van twee pickleballbanen.”

Dit pickleballtoernooi wordt mede mogelijk gemaakt door het Hoogeveens Sportakkoord.

Nieuws

menu