Duel der subtoppers onbeslist

Hollandscheveld en DVC gaven elkaar geen duimbreed toe. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Hollandscheveld vergat DVC uit Dedemsvaart zaterdag pijn te doen in een prima eerste helft en daarna was het verval in het begin van de tweede helft te groot. Het mocht zelfs van geluk spreken dat DVC het bij twee treffers liet in de tweede helft.

Zoals gezegd vloog de thuisploeg uit de startblokken en al in de tweede minuut wist Snippe een voorzet langs doelman Koes van DVC binnen te werken, 1-0. Net als een week eerder in Nijeveen legden beide teams de eerste helft een moordend tempo aan de dag en dit was van invloed op het vertoonde spel. Niet iedere bal was secuur, maar de strijd en inzet van beide kanten vergoede veel voor de in ruime getallen aanwezige supporters. Na de treffer van Snippe probeerde DVC de bakens te verzetten en een mooie voorzet werd door M. Hulleman via keeper Vos tegen de paal gekopt. Nog voor het half uur verstreken was kwam Hollandscheveld op een 2-0 voorsprong. Het was Hagen die een combinatie via de as van het veld opzette. De aanvallers van Hollandscheveld sneden daar als een mes door de boter, DVC stond erbij en keek ernaar. Het was Hagen zelf welke doeltreffend afrondde. In het restant van de eerste helft was DVC vrijwel machteloos en konden de verdedigers en keeper Vos moeiteloos overeind blijven. Voor Hollandscheveld was zeer tevreden om met de 2-0 tussenstand de rust te halen.

DVC na rust vol op de aanval

Na rust speelde DVC vol op de aanval en Hollandscheveld leek de concentratie in de kleedkamer achter gelaten te hebben. Het was dan ook niet verrassend dat DVC al snel de aansluitingstreffer achter Vos wist te deponeren. R. Hulleman was het die zijn ploeg terug in de wedstrijd bracht, 2-1. Waar DVC nog aan het nagenieten was had Strijker het gat weer op twee moeten zetten. Na een mooie aanval belandde de bal voor de voeten van Strijker en waar keeper Kloes al verslagen was en het doel leeg, wist een verdediger de bal voor de doellijn weg te halen. Zoals de wetten van het voetbal vaak zijn dat als je zelf niet scoort de tegenstander dat doet bleek dat ook nu het geval. Het was dit keer M. Hulleman die de gelijkmaker aantekende en de stand dus in evenwicht bracht. Na een uur spelen was het Hollandscheveld die de voetbalgoden mocht bedanken dat het 2-2 bleef. Eerst was het Kuilder die zijn poging zag stranden op de uitblinkende keeper Vos en in de rebound schoot M. Hulleman op de paal. Beide teams probeerden het nog wel, maar de 2-2 was uiteindelijk een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen afgelopen zaterdag. Volgende week wordt het een lokaal treffen in Hollandscheveld, want Hoogeveen komt op bezoek, 17.00u.

Nieuws

menu