Drukke week voor het eerste dames team van Kwiek

Ondanks drie gespeelde wedstrijden in één week konden de vrouwen van Kwiek lachen met een overwinning op zak.

Deze week hadden de vrouwen van Kwiek een druk programma. Zij speelde op dinsdag een thuiswedstrijd tegen Stiens. Het werd een zware wedstrijd die gewonnen werd. De volgende dag was VAKO Vries de tegenstander. Deze wedstrijd werd nipt verloren. Een derde wedstrijd maakte de week vol. Zondag werd er gespeeld in Emmer-Compascuum tegen HVC. Deze wedstrijd werd ruim gewonnen.

Het drukke programma van de dames van Kwiek begon op dinsdag 19 april. Zij speelden in eigen huis een wedstrijd tegen de dames uit Stiens. Hier werd onlangs ook al tegen gespeeld en dat was een zware wedstrijd. De Hoogeveense wisten wel te winnen maar her resultaat moest nu beter. Dat lieten de dames dan ook zien. Het ene na het andere doelpunt viel voor de dames. Kwiek liep snel uit naar een ruststand met dubbele cijfers 14-7. Linnet Popping wist onder andere vanaf de linkeropbouw positie makkelijk het doel te vinden. Ook verdedigend wist Kwiek zich goed te houden. In samenwerking met keepster Daniëlle Bodegraven wist F.H.C. uit Stiens maar vijf keer te scoren in de tweede helft. Kwiek daarentegen scoorde erg gemakkelijk. Deze wedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen, 28-12.

Zware wedstrijd tegen VAKO Vries

De volgende dag, woensdag 20 april mochten de dames van Kwiek wederom handballen. Zij speelden een belangrijke pot tegen V.A.K.O. Vries. Beide teams spelen bovenin mee. Kwiek moest deze wedstrijd winnen om voor het kampioenschap te blijven meespelen. Zenuwen waren goed merkbaar bij de dames er werd veel gemist, het spel liep stroef en V.A.K.O. kon makkelijk scoren. Het scorende vermogen waar de dames normaal zo goed in zijn kwam er niet uit. Ruststand 12-5 voor de dames uit Vries. De tweede helft begonnen de dames veel gebrander aan de wedstrijd. Esmee Kolk en Nienke Vrieling wisten meerdere keren het doel te vinden. Ook verdedigend verliep de wedstrijd beter in het voordeel van Kwiek. Met nog 15 minuten te spelen was de wedstrijd gelijk getrokken. 14-14. Zaak was voor Kwiek om dit vast te houden. Tot 16-16 lukte dit maar daarna liepen de Vriese dames uit. Kwiek miste teveel en V.A.K.O. wist het niveau te behouden. De wedstrijd werd verloren met 19-16.

Drukke week wordt afgesloten met overwinning

Zondag 24 april werd de laatste wedstrijd van deze week gespeeld in Emmer-Compascuum. Ook de dames van H.V.C. zijn Kwiek niet onbekend. Een doelpuntrijke wedstrijd is wat van de vorige ontmoeting was bijgebleven. Dat wilden de dames na de nederlaag van woensdag nu weer gaan laten zien. Kwiek maakte de belofte waar. Via Dyonne van Slochteren werd negen keer het doel gevonden. Waar Kwiek in het begin nog veel liet liggen in de verdediging ging dit in de tweede helft een stuk beter. De Kwiekdames namen de punten mee uit het verre Oosten. Zij wonnen met 23-32. Op 1 mei spelen de dames opnieuw uit in Rolde tegen Unitas.

Nieuws

menu