Drie regioclubs hebben dubbel programma in Paasweekend. Wisselvallig Hoogeveen ontvangt FC Klazienaveen in topper

Archieffoto van Hoogeveen hier tegen Alcides. Foto: André Weima

Voor sommige ploegen is er dit Paasweekend een dubbel programma, zoals voor HZVV, Noordscheschut en Zuidwolde. VCG-NKVV en ZZVV-Avereest zijn de lokale derby’s. Streekderby’s zijn Ommen-Hollandscheveld, Nieuw Balinge-DKB en Pesse-Beilen. De topper in 3D is Hoogeveen-Klazienaveen.

ZATERDAG

Zwaar Paasweekend voor Noordscheschut

HB: Noordscheschut-Urk (14.30)

ma: AZSV-Noordscheschut (14.30)

Voor Noordscheschut is het een belangrijk Paasweekend met een thuisduel op zaterdag tegen nummer drie Urk en Paasmaandag uit bij nummer zes AZSV. De achterstand op een veilige plaats bedraagt 15 punten en als Noordscheschut voor een inhaalrace wil gaan zullen er gauw punten gepakt moeten worden. Urk draait een uitstekend seizoen en is nog in de race voor de titel. In Urk verloor Noordscheschut met 2-0 en de Schutters willen revanche. Paasmaandag maakt Noordscheschut de verre reis naar Aalten. AZSV verloor van de laatste zeven duels er drie. De 0-1 tegen SDCP was een tegenvaller. Thuis verloor Noordscheschut met 1-3, maar het heeft eigenlijk geen andere keus dan te winnen.

Elim gaat voor stunt bij koploper Gorecht

2J: Gorecht-Elim (15.00)

Elim is nog niet veilig en heeft nog dringend punten nodig. Dinsdag viel het resultaat van het oefenduel tegen Twedo, die met 3-4 verloren ging, enigszins tegen. Zaterdag wacht Elim een opgave van formaat, want koploper Gorecht wacht Elim op. Gorecht is al acht keer ongeslagen en won haar laatste vijf duels. Elim speelde onlangs op doordeweekse avond de thuiswedstrijd tegen Gorecht en die ging met 0-3 verloren. Trainer Erwin Sikkes zal een andere strijdwijze moeten bedenken voor de uitwedstrijd. Deze wedstrijd werd nog maar twee keer eerder gespeeld, beide ploegen wonnen een keer. Elim wil graag stunten en een zege zou zeer welkom zijn.

Hoogeveen ontvangt lastig Klazienaveen

3D: Hoogeveen-FC Klazienaveen (14.30)

Hoogeveen toont zich in deze fase zeer wisselvallig. Van de acht gespeelde duels dit jaar won Hoogeveen er vier, maar verloor er ook vier keer. Twee keer ging het onderuit tegen Dedemsvaart DVC. Klazienaveen won vijf van de laatste acht duels en is al vier keer op rij ongeslagen. De wedstrijd in Klazienaveen werd door de week gespeeld en Hoogeveen verloor met 3-1. Nummer drie Klazienaveen heeft een punt meer en nummer vier Hoogeveen wil naar de derde plaats. Het zal dus moeten winnen, zodat de kans op pd-wedstrijden aanwezig blijft. Bij winst passeert Hoogeveen de gasten op de ranglijst. Een lastige klus voor Hoogeveen.

VCG is in the winning mood

5G: VCG-NKVV

VCG is met een uitstekende fase bezig. Dit jaar won VCG van de acht duels er zeven. Alleen van MSC werd nipt verloren. In de tweede periode staat VCG derde, er is nog iets om voor te strijden. Ook de derde of tweede plaats zijn nog mogelijk. De derby is tegen nummer tien NKVV, dat in een moeilijke fase verkeert. Van de laatste acht duels won NKVV er slechts een. In Dalerpeel won VCG met 2-6 en ook thuis is de ploeg uit Geesbrug de grote favoriet. In deze wedstrijd zou VCG geen fout mogen maken. VCG heeft maar liefst zeventien punten meer dan NKVV. Het wil de strijd om de prijzen graag volhouden.

Pesse vecht tegen degradatie

2K: (ma) Pesse-Beilen (14.00)

(do) GAVC-Pesse (20.00)

Pesse speelt Paasmaandag en donderdag 21 april tegen twee ploegen, die punten pakten de laatste weken, maar nog redelijk binnen handbereik staan. Donderdag gaat Pesse naar nummer acht GAVC in Grou. GAVC begon slecht, maar is al vier duels op rij ongeslagen. Het won zondag met 1-2 bij Oerterp, waar Pesse donderdag onnodig van verloor. GAVC heeft vier punten meer, maar heeft een wedstrijd meer. Een zege zou welkom zijn. Paasmaandag ontvangt Pesse nummer zes Beilen dat drie keer op rij won. Onlangs won Pesse in Beilen met 0-4, maar daarna pakte Beilen de punten. Ook deze streekderby zal Pesse eigenlijk moeten winnen om uit de degradatiezone te komen.

Restant programma

Vrijdag 15 april:

2K: Oerterp-Zuidwolde (19.30)

Zaterdag 16 april:

HB: Genemuiden-HZVV (14.30)

3D: ZZVV-Avereest (15.00)

3D: FC Ommen-Hollandscheveld (14.30)

4D: SVBO-SCN (14.30)

4D: Wildervank-Tiendeveen (14.30)

4D: Nieuw Balinge-DKB (14.30)

Maandag 18 april:

HA: TOGB-Hoogeveen (14.30)

2K: Zuidwolde-LSC 1890 (14.00)

3D: Olyphia-HODO (14.00)

Nieuws

menu