Drenthe Runners lopen Roparun uit

De Drenthe Runners. Drenthe Runners

Na maanden lange voorbereiding hebben de Drenthe Runners hun 9e deelname aan de Roparun volbracht. De 550 kilometer nonstop hardloopestafette, waaraan 220 teams deelnamen, werd afgelegd in ongeveer 53 uur door het team.

Drenthe Runners gingen zaterdag 4 januari om 11.35 uur van start op de Vliegbasis Twente te Enschede. De route liep vervolgens door het Twentse landschap richting Drenthe. Vanuit Drenthe ging de route langs de Duitse grens omhoog richting Vlagtwedde, vervolgens weer terug met een lus richting Emmen, dalen en Coevorden.

Goede start

Op zaterdag en de zondag was het weer overdag goed. Ook de eerste nacht van zaterdag op zondag was het prima weer voor de lopers en hun begeleidende fietsers. Het weer sloeg echter om en vanaf zondag eerste pinksterdag eind van de middag hebben de lopers en de fietsers ontzettend veel regen moeten trotseren. Later in de nacht werd het weer droog, maar op de laatste dag was het vanaf 13.30 uur weer mis. Veel regen en wind in de laatste 50 kilometers naar de Coolsingel in Rotterdam.

De Roparun 2022 was een zware editie, maar kende voor het team veel bijzondere en emotionele momenten. Op het kampement in Dalen werd het team bij de wissel hartverwarmend ontvangen door veel familie, kennissen en oud-teamleden. De prima verzorging vanuit de kampementploeg en de masseurs hebben ervoor gezorgd dat de lopers en fietsers en chauffeurs op de been bleven tijdens de Run op het Leven.

Zware strijd

Hoe zwaar de lopers en de fietsers het ook mogen hebben gehad, dit staat niet in verhouding met de zware strijd die kankerpatiënten moeten leveren.

De Drenthe Runners kijken terug op een gedenkwaardige Roparun 2022. De Drenthe Runners hebben een bedrag bijeen gebracht van 17.000 euro voor het goede doel: palliatieve zorg aan mensen met kanker. De totaalopbrengst van alle teams zal op de slotavond van de Roparun bekend worden gemaakt, dat zullen enkele miljoenen zijn.

Nieuws

menu