Doelpuntrijke eerste overwinning VVAK

Joran Botter (L) wordt door de verdediging van SVBS gehinderd.

In de thuiswedstrijd tegen SVBS ’77 uit Belt Schutsloot hebben de mannen van trainer Ben Batterink de eerste overwinning weten te behalen. De ruststand werd bereikt met een 3-1 voorsprong. In de tweede helft vielen er maar liefst 5 doelpunten te noteren en stond er na een zeer spannende slotfase een 5-4 stand op het scorebord in het voordeel van VVAK.

Onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Krooneman uit Emmeloord ontspon zich een zeer vermakelijk doch pittig duel met vele doelpunten. Al in de 6e minuut kwam VVAK via een schitterende aanval op voorsprong. Tristan Vredenborg pikte de bal op het middenveld op. Met een prima pass bereikte hij Dyon Bruins die vervolgens Erik Sieders op maat bediende en hij scoorde de 1-0. Een tiental minuten later was het wederom Erik Sieders die een schitterende aanval over meerdere schijven afrondde en de 2-0 maakte. De bezoekers moesten zich beperken tot verdedigen en kwamen niet in de zestien van doelman Stille. Halverwege de eerste helft kwam de thuisclub zelfs op 3-0 na een goede voorzet van Robbin Zomer die werd binnen gekopt door aanvoerder Remco Benjamins. Enige minuten later had Gerben Mennink de 4-0 op zijn schoen. Alleen voor keeper Til schoot hij helaas tegen de doelman op die dus een grotere voorsprong voorkwam. In de 35e minuut kwam SVBS ’77 middels een vrije trap op randje 16 terug met een ingestudeerde vrije bal die via een lob van Cas van Bakel doelman Stille verraste en de 3-1 scoorde. Beide teams zochten de thee op met deze stand.

Tweede helft spannend en doelpuntenrijk

In de eerste de beste vloeiende aanval van VVAK werd er prompt gescoord door Tristen Vredenborg, echter zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook aan de andere kant gebeurde precies hetzelfde maar niet lang. In de 53e minuut kwamen de bezoekers langszij met een schitterende streep van aanvoerder Jesse v.d. Dijk. Kort hierna was het de beurt aan Robbin Zomer die kiezelhard keeper van Til wist te verrassen en de 4-2 scoorde. Door deze tegengoal was de thuisclub van slag en rook SVBS ’77 haar kansen. Door goede aanvallen scoorde in slechts 2 minuten Willan Stam en wederom Jesse v.d. Dijk de 4-3 en de 4-4. Maar de thuisclub gaf zich niet gewonnen. In de 66e minuut kreeg VVAK na een duwfout in het strafschopgebied een penalty die werd benut door Erik Sieders, 5-4. Kort hierna had Dyon Bruins VVAK in veilige haven moeten schieten toen hij alleen voor de keeper verscheen maar helaas te gehaast naast schoot. Aan de andere kant was het keeper Tim Stille die bij een 1-1 op situatie als winnaar te voorschijn kwam. In de 80e minuut moest VVAK met 10 man verder. Bij een corner van SVBS ’77 was er het nodige duw- en trekwerk waarbij keeper Stille zich onnodig liet gaan en met rood voortijdig mocht gaan douchen. Robbin Zomer werd in het keeperstenue gehesen met iets te kleine handschoenen. In een tumultuese slotfase hadden de bezoekers meerdere kansen op de gelijkmaker. Maar door uitstekend keeperswerk van Robbin Zomer en het helpende hoofd van Marc Padding die een bal op de lijn wist weg te koppen stond er na negentig enerverende minuten een 5-4 stand op het scorebord in het voordeel van VVAK. Met name op basis van de eerste helft een verdiende overwinning. Volgende week speelt VVAK een uitwedstrijd tegen NKVV uit Dalerpeel, aanvang 14.30 uur.

Nieuws

menu