Doelpuntrijk gelijkspel tussen SCN en HS’88

SCN en HS '88 konden geen van beide het winnende doelpunt maken.

SCN en HS '88 konden geen van beide het winnende doelpunt maken. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Het duel tussen SCN en HS’88 is zaterdag op sportpark Nieuwlande geëindigd in 3-3. De thuisploeg kwam op een 3-1 voorsprong, maar wist deze tegen een sterk HS’88 niet vast te houden.

Het publiek werd zaterdag getrakteerd op een vermakelijk duel tussen twee teams die met verzorgd voetbal probeerden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ondanks dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, slaagde SCN er als eerste in om tot scoren te komen. In de 27e minuut vond Erwin Smale vanuit een vrije trap het hoofd van Stefan Bruinsma die zijn vijfde treffer van het seizoen maakte. Lang kon de thuisploeg hier niet van genieten want HS’88 stelde direct orde op zaken. De bezoekers zetten een aanval op over de rechterkant waarna Jaap Waijer de bal bij de tweede paal legde en Yorick van Dam van dichtbij raak schoot, 1-1. Op slag van rust kwam SCN opnieuw op voorsprong. Jeffrey Marissen kreeg de bal op de linkervleugel en hij vond met een lage voorzet Patrick Aasman die in de korte hoek raak schoot (2-1).

SCN loopt uit

In de tweede helft ging de thuisploeg verder waar het gebleven was en liep het in de 52e minuut uit naar 3-1. Danny Kuiper ontving de bal op de linkerflank en had een haarfijne pass in huis op Jeffrey Marissen. Die vond in eerste instantie nog doelman Wijma op zijn pad, maar joeg vervolgens de rebound vanuit een volley in het dak van het doel. Na de 3-1 liet SCN het na om haar eigen spel te blijven spelen en hanteerde veelvuldig de lange bal. De bezoekers kregen hierdoor meer grip op de wedstrijd en kwamen in de 69e minuut terug tot 3-2. Miquel Korte passeerde twee SCN-verdedigers waarna Henk-Jan van der Meer in het strafschopgebied aan de noodrem trok. De bal ging op de stip, Korte ging zelf achter de bal staan en schoot in de linkerbenedenhoek raak. HS’88 voelde dat er meer te halen viel en kwam in de 75e minuut ook op gelijke hoogte. Een indraaiende hoekschop van Max Martoredjo werd verkeerd ingeschat door SCN-doelman Lars Koster waardoor verdediger Jarno Steursma bij de tweede paal met het hoofd de eindstand op 3-3 bepaalde. SCN moest in de laatste minuten nog verder met tien man nadat Danny Kuiper zijn tweede gele kaart ontving voor een natrappende beweging richting zijn tegenstander. Al met al was 3-3 een terechte afspiegeling van het wedstrijdbeeld in een duel tussen twee gelijkwaardige teams.

Volgende week neemt de ploeg uit Nieuwlande het op tegen hekkensluiter Tiendeveen. SCN moet dan winnen om zicht te houden op de bovenste plaatsen, terwijl Tiendeveen er alles aan zal doen om van de nul punten af te komen.