Derde editie Paviljoen Nijstad Cup start aankomend weekend

het duel tussen Hoogeveen zaterdag en ZZVV van afgelopen seizoen Foto: Albert Stegeman

Nadat dinsdagavond het Offerein Voetbaltoernooi van start is gegaan met de AH Offerein Bokaal, gaat zaterdagavond de Paviljoen Nijstad Cup beginnen. Hoogeveen zaterdag, De Weide, ZZVV en HZVV 2 zijn de deelnemers uit het verspreidingsgebied van deze krant.

Om 17.00 uur wordt er afgetrapt op de velden van de organiserende verenigingen Hoogeveen en HZVV. De Weide neemt het dan op tegen DVC Dedemsvaart. Beide ploegen spelen in de derde klasse, maar zijn komend seizoen niet bij elkaar ingedeeld. De Weide zal onder leiding van de nieuwe trainer Patrick Beek de basis willen leggen voor een succesvol seizoen dat zal moeten leiden naar een terugkeer in de tweede klasse. Ambities die men bij de fusieclub uit Dedemsvaart ook heeft. Op hetzelfde tijdstip trappen ook Dalen en LTC af. Beide ploegen streden vorig seizoen in de nacompetitie nog om promotie naar de eerste klasse, maar redden het uiteindelijk niet. LTC is de titelverdediger op toernooi. De ploeg van de Hoogeveense trainer Mike Kelly versloeg vorig seizoen in de finale stadsgenoot Achilles 1894. Laatstgenoemde ploeg is deze editie ook weer van de partij. De tweedeklasser neemt het om 19.00 uur op tegen HZVV 2. Deze ploeg staat dit seizoen onder leiding van Richard Tempelman en beschikt over een talentvolle spelersgroep.

Bijzonder

Om 19.00 uur staan ook Hoogeveen zaterdag en ZZVV tegenover elkaar. Een bijzonder duel. Herman Schonewille en Marlon Kruis vormen namelijk en nieuwe trainersduo bij Hoogeveen en waren vorig seizoen nog werkzaam bij de tegenstander. Schonewille stapte daar halverwege het seizoen op, terwijl Kruis tot het einde assistent bleef van de nieuwe trainer Hans Slender. Beide ploegen komen elkaar ook weer in de competitie tegen. Na afloop van de laatste wedstrijd zal er geloot worden voor de 2e ronde die woensdag 17 augustus wordt gespeeld. Deze wedstrijden beginnen dan allemaal om 18.30 uur. Dezelfde avond wordt ook de finaleronde van de AH Offerein Bokaal gespeeld met om 20.15 uur de kraker tussen HZVV en Hoogeveen. De finale van de Paviljoen Nijstad Cup is op zaterdag 20 augustus. Meer informatie is te vinden via www.vvhoogeveen.nl en www.hzvv.nl.

Nieuws

menu